Un nou val de căldură în România. Ce spun meteorologii

de | 24.07.2023 10:31 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle, Național

Meteorologii anunță o săptămână cu temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Temperaturile extreme vor fi însoțite de ploi torențiale și vijelii.

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabil în intervalul 24 iulie, ora 22:00 – 25 iulie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, ploi torențiale, dar și grindină.

În intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.

2023 07 24 6 - Un nou val de căldură în România. Ce spun meteorologii

Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est. ”, transmit specialiștii ANM

Cod galben de caniculă în Argeș!

De asemenea, ANM a transmis și o avertizare COD GALBEN de caniculă şi disconfort termic, valabilă pe parcursul zilei de astăzi, 24 iulie.

Valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării.

Codul galben anunță caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade.

2023 07 24 22 - Un nou val de căldură în România. Ce spun meteorologii

Codul galben de caniculă și disconfort termic ridicat se menține și marți, 25 iulie, iar valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade

Miercuri, 26 iulie, valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării. În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade

COD PORTOCALIU-val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie anunță că miercuri în sudul Olteniei, nordul Munteniei, nord-vestul Dobrogei și în centrul și sud-vestul Moldovei, vom avea parte de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

Temperaturile maxime vor fi în general de 37-39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

eb3a0970 e517 4a37 bd1c 0e8a38779a35 - Un nou val de căldură în România. Ce spun meteorologii

COD ROȘU de caniculă

Tot pentru ziua de miercuri, 26 iulie, ANM a emis o atenționare COD ROȘU, care anunță temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.
Zone afectate vor fi  județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și municipiul București

Aici, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40-42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

4dde364d 95ef 4e72 a5b5 c1e45c9b5b4a - Un nou val de căldură în România. Ce spun meteorologii

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Instabilitate atmosferică, caniculă și disconfort termic în Argeș și în alte județe din țară!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM