Calinic Argeșeanul: ”Praf saharian deasupra României! Ne ustură ochii: Nu vă speriați!”

de | 03.04.2024 10:34 | Județean, Lifestyle

Calinic Argeșeanul a transmis marți seară câteva recomandări românilor în privința prafului saharian ce a ajuns în Ropmânia. De asemenea, acesta a mai mărturisit că într-un an, a avut ocazia să fie în Africa și să suporte atmosfera sufocantă: ”Ca prin minune, am supraviețuit, din mila Domnului Dumnezeu!”. Vă reamintim că ANM a anunțat luni că particulele de praf saharian ajunse în România la sfârşitul lunii martie se vor menţine în aer și în primele două zile ale lunii aprilie.

”Praf saharian deasupra României! Ne ustură ochii: Nu vă speriați!

Prin mijloacele de comunicare prin eter, am aflat dimpreună, că din necuprinsul pustiu al Saharei africane, au pornit, ca în fiecare an, nori de praf extrafin care au ajuns în Europa, și deci, și în România.

Într-un an, am avut ocazia să fiu în Africa și să suport atmosfera sufocantă, de iad, a prafului saharian, plin de o temperatură arzătoare. Ca prin minune, am supraviețuit, din mila Domnului Dumnezeu!

Ceea ce doresc să subliniez este faptul că în România a venit doar praful, fără să aibă temperatură sufocantă…a răcit ca temperatură, pe lungul drum parcurs!

Ce trebuie să facem noi, în privința venirii acestui praf saharian? Iată, pe puncte, cum ar fi de luat aminte:

  1. Să nu se folosească aerul condiționat, care aduce de afară și nisipul saharian (într-o oarecare măsură);
  2. Să se poarte mască pe față, ca să nu intre praful prin gură în plămâni (deci gura închisă și să nu se vorbească…e doar post, deci post de vorbe);
  3. Să nu se cânte în niciun fel cu vocea, se inspiră praf saharian;
  4. Să se închidă ferestrele și ușile peste tot;
  5. Să se mângâie ochii cu un pansament îmbibat în apă curată, ca să nu ne usture ochii și să ne spălăm bine mâinile. Ne ustură ochii. Nu vă speriați!
  6. Să nu ne sărutăm, pentru a nu transmite epidermic acest praf saharian. Să amânăm săruturile!
  7. După trecerea prafului saharian, să aspirăm totul, cu grijă pentru a îndepărta prezența intrusului călător, nepoftit pe la noi!”, a transmis Calinic Argeșeanul pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Sursă foto: Facebook Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul competiției. Pitești Arena – gazda celui mai mare Campionat European de Ju-Jitsu (U16, U18 & U21)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului | Calinic Argeșeanul

Ultimele articole