Programul competiției. Pitești Arena – gazda celui mai mare Campionat European de Ju-Jitsu (U16, U18 & U21)

de | 03.04.2024 10:00 | Pitești, Lifestyle

Federația Română de Arte Marțiale (F.R.A.M.), prin Departamentul Ju-Jitsu, organizează în perioada 4-7 aprilie la Pitești, Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21). Realizat în parteneriat cu Primăria Pitești și Consiliul Local Pitești, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport și sub auspiciile Uniunii Europene de Ju-Jitsu (JJEU), acest eveniment este găzduit de Pitești Arena – o sală cu o capacitate de 4.900 de locuri pe scaune, și beneficiază de prezența a peste 1.400 de persoane membre a 29 de delegații, transformând acest municipiu în capitala europeană a Ju-Jitsu, timp de 4 zile, anunță cei de la FRAM în comunicatul transmis.

România a organizat până acum mai multe competiții internaționale de Ju-Jitsu, toate la Sala Polivalentă din București: 2013 – Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U18&U21; 2014 – Cupa Europeană de Ju-Jitsu seniori (la acel moment era în locul Campionatului European, care se organiza o dată la doi ani); 2014 – Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu; 2014 – Cupa Mondiala de Ju-Jitsu U14; 2017 – Campionatul European de Ju-Jitsu U18 & U21; 2019 – Campionatul European de Ju-Jitsu Seniori & Masters; 2019 –  Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu.

Intrarea gratuită

1.057 de sportivi, cu vârste sub 21 de ani, vor concura în perioada 5-7 aprilie la 1.129 de probe, pe 8 suprafețe de concurs concomitent, creând momente speciale ce vor putea fi vizionate și în direct pe canalele on-line ale F.R.A.M., Primăriei Municipiului Pitești și ale Ju-Jitsu International Federation (JJIF). Alături de competitori vor fi prezenți în calitate oficială și 58 de persoane din 28 de țări, 244 de antrenori și 44 de arbitri. Delegația României este formată din: 122 de sportivi, 2 antrenori principali de lot national (Ion Chelu, Viorel Lixandru) și 4 antrenori secunzi de lot național (Lucian Bogluț, Luis Turcu, Genoveva Dobre, Doru D. Galan). Amatorii de spectacol sportiv sunt bineveniți în zilele de vineri – 05 aprilie, sâmbătă – 06 aprilie și duminică – 07 aprilie, la Pitești Arena (Str. Basarabia nr. 35), începând cu ora 9:00. Finalele se desfășoară la finalul fiecărei zile, începând cu orele 19:00. Accesul publicului este gratuit.

Deschiderea oficială, sâmbătă de la ora 12:00

Sursă foto: FRAM.

Disciplinele de concurs din acest campionat sunt cele agreate de Federația Internațională de Ju-Jitsu (JJIF): Fighting, Duo, Show (masculin, feminin, mixt) și Jiu-Jitsu Ne-Waza (masculin, feminin), cele 114 de categorii de concurs fiind împarțite și pe criterii de vârstă și greutate. Deschiderea oficială va conține defilarea reprezentanților celor 29 de delegații și se va realiza sâmbătă 06 aprilie orele 12:00 la Pitești Arena. Vor fi prezente oficialități locale, cât și persoane din partea conducerii Federației Europene de Ju-Jitsu și a Federației Române de Arte Marțiale. Delegațiile sunt așteptate să sosească în România, începând cu ziua de joi 04 aprilie. Țările care vor fi reprezentate: Austria, Belgia, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ukraina.

Deschiderea oficială va conține defilarea reprezentanților celor 29 de delegații și se va realiza sâmbătă 06 aprilie orele 12:00 la Pitești Arena. Vor fi prezente oficialități locale, cât și persoane din partea conducerii Federației Europene de Ju-Jitsu și a Federației Române de Arte Marțiale. Conferința de presă organizată cu ocazia acestui campionat european, va avea loc joi 4 aprilie la Pitești Arena, începând cu orele 11:00. La aceasta vor participa primarul Piteștiului, Cristian Gentea, președintele Federației Române de Arte Marțiale, Florentin Marinescu, președintele Federației Europene de Ju-Jitsu, Robert Perc.

Iată, potrivit comunicatului primit, și canalele online care transmit informații despre Campionatul European de Ju-Jitsu (U16, U18 & U21):

– Website-urile : www.fram.ro, www.primariapitesti.ro ;

– Conturile de Facebook : @FRArteMartiale , @PrimariaMunicipiuluiPitesti ;

– Conturile de Instagram: @federatiaromanadeartemartiale, @PrimariaMunicipiuluiPitesti ;

– Youtube : @federatiaromanadeartemartiale, @JuJitsuInternationalFederation/streams (JJIF oferă gratuit transmisii în direct de pe fiecare din cele 8 suprafețe de concurs).

Foto descriptiv. Sursă foto: FRAM.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul se întâlnește astăzi cu piteștenii din Craiovei și Războieni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești