anchetaonline.ro

Campanie de sabotare a firmelor rusești. Șoferii ocolesc benzinăriile Lukoil

de | 27.02.2022 18:33 | Economic, Național

Campanie de sabotare a firmelor rusești. Șoferii ocolesc benzinăriile Lukoil

Liderii UE discută intens despre un nou set de sancțiuni la adresa Rusiei, după ce Kremlinul a refuzat să oprească invazia din Ucraina. Una dintre măsurile discutate este suspendarea Rusiei din sistemul internațional de plăți interbancare SWIFT. În paralel, românul obișnuit duce o campanie de… sabotare a companiilor rusești de pe teritoriul țării. Cele mai la îndemână ținte – benzinăriile cu capital rusesc, acolo unde alimentează din ce în ce mai puțini șoferi.

Economia României are diverse sectoare influențate oficial de afacerile rusești, în special din industria petrolieră și a metalurgiei aluminiului. Lukoil și a sa rafinărie Petrotel-Lukoil, Alro, TMK-ARTROM Slatina, NIS petrol, Gazpromneft Marine Bunker Balkan, Lukoil Lubricants East Europe, Cerva, XM Textiles și Standart Park sunt primele 10 companii din România cu acționariat rusesc după cifra de afaceri.

,,Lukoil România este unul dintre cei mai semnificativi jucători de pe piaţa petrolieră și o societate cu peste 3.000 angajati. De asemenea, Lukoil este cea mai mare companie petrolieră din Rusia din punct de vedere al rezervelor, producției și rafinării țițeiului. Lukoil este una dintre cele doar 354 de firme din țară cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, chiar pe poziția 20, cu 1.600 de angajați și afaceri de 5,9 miliarde de lei în 2020. Firma e interesată de extinderea afacerilor în România.” informează ZF.ro.

În condițiile acestea, nu doar extinderea afacerilor a devenit o problemă, ci și menținerea celor actuale.

 

Citește articolele pe același subiecte: Rusia | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: