anchetaonline.ro

Peste 100 de persoane evaluate la Pitești, în cadrul campaniei de prevenție a tuberculozei

de | 24.03.2023 12:51 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

Astăzi, 24 martie se celebrează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei iar campania de prevenție inițiată la Pitești, s-a încheiat.

Aceasta a avut loc în perioada 20-23 martie și a fost foarte apreciată de cetățeni.

Acțiunea de depistare a tuberculozei, prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, desfășurată la sediul Dispensarului PNF Pitești, în perioada 20.03-23.03.2023, s-a bucurat de un real succes în rândul populației”, transmit reprezentanții SJU Pitești.

Un număr de 107 persoane s-au prezentat pentru evaluare.

Dintre acestea, 25 au primit recomandare de radiografie toracică (pulmonară) și examen bacteriologic bK, 2 bolnavi au primit bilet de internare, iar 45 de pacienți au fost îndrumați către medicul de familie și către alte specialități.”

tubercoloza campanie pitesti

Toți pacienții au primit informații despre simptomatologia și prevenția tuberculozei, precum și despre cum pot adopta un stil de viață sănătos.

În cadrul acestei acțiuni, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești a împărțit peste 1000 de pliante, tot în scopul de a atrage atenția populației asupra faptului că tuberculoza este o problemă epidemiologică gravă, care, nedepistată și netratată la timp, poate conduce la deces.

tubercoloza campanie pitesti

Pliantele au fost împărțite atât în școlile și grădinițele din oraș, cât și în ambulatorii, cabinete medicale, farmacii, stații de autobuz, instituții și nu numai.

Astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție desfășurate sub sloganul „Respiră Sănătos!” vor continua”, transmite SJU Pitești într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt, Cristina Cazacu.

 

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești