Campionul piteștean la Jiu Jitsu Brazilian. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu l-a premiat pe Mihai Buidan

de | 29.06.2023 16:10 | Știri, Județean, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a marcat ”Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare” și a oferit premii celor care s-au remarcat în diverse domenii profesionale, sociale și sportive. Printre cei recompensați a fost și piteșteanul Mihai Buidan.

Mihai Buidamn premiat de Alina Gorghiu1 - Campionul piteștean la Jiu Jitsu Brazilian. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu l-a premiat pe Mihai Buidan

”Ziua de astăzi a fost una specială pentru mine. Am marcat, ca ministrul al justiției, pentru prima dată Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare. Nu oricum, ci împreună cu ei. Sunt peste 13 mii și stiu că toți sunt oameni deosebiți și fiecare are povestea lui de succes.

O bucurie aparte la acest eveniment a fost faptul că aici am întâlnit și un argeșean de-al meu, Mihai Buidan. Surpriza a fost dublă. Pentru că Mihai a primit unul dintre cele cinci premii acordate astăzi celor care s-au remarcat în diverse domenii profesionale, sociale și sportive. Sunt 13 ani de când Mihai Buidan lucrează în acest domeniu. Și cu toate acestea, conduce și o școală de JiuJitsu Brazilian. Iar performanțele nu se opresc aici. A obținut numeroase premii în plan intern și internațional, cel mai recent fiind acela de Campion European la această disciplină sportivă.

E bine să știm că avem argeșeni apreciați la nivel național! Și trebuie să ne mândrim cu ei! Pentru că fac lucruri bune. Și avem nevoie de ei pentru a ne atinge obiectivul primordial: justiția să fie un serviciu public eficient, performant, care ajută pe fiecare cetățean, când are nevoie”, a declarat Alina Ghorghiu potrivit comunicatului primit.

Totodată, ministrul Alina Gorghiu a vorbit și despre faptul că se lucrează la o problemă gravă a sistemului: supraaglomerarea locurilor de deteenție.

Am cerut statisticile pe recidivă de curând și, în anul 2022, a fost cel mai redus procent de recidiviști în populația încarcerată din ultimii 13 ani: 36%. Trendul trebuie păstrat. De asemenea, am început să lucrăm și la o altă problemă gravă pentru sistem: supraaglomerarea locurilor de deteenție. Astfel până la sfârșitul anului 2023, alte 1275 locuri noi de detenție vor fi date în folosință.

România merge în direcția potrivită! Și asta se datorează în parte și unor oameni cum este și Mihai Buidan”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, potrivit sursei citate. 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Câmpulung: Adoptarea stimulentului pentru nou născuți depinde de majoritatea politică a doamnei primar Elena Lasconi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole