anchetaonline.ro

Anunț pentru șoferii cu mașinile mai vechi de 15 ani!

de | 18.11.2022 18:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

  • Data limită- 30 decembrie!

Anunț de interes pentru cei care au mașini mai vechi de 15 ani! Până în data de 30 decembrie, proprietarii acestor mașini se pot înscrie într-un program guvernamental mult așteptat.

Este vorba despre Rabla Local, program care a fost amânat din nou, după ce ar fi trebuit să înceapă în luna octombrie.

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu, Rabla Local se desfășoară în perioada 11 noiembrie – 30 decembrie, ora 14:00, ori până la epuizarea fondurilor.

În perioada menționată ori până la epuizarea bugetului alocat, administrațiile locale pot să transmită cererile și documentația în aplicația informatică, după ce și-au creat conturile de utilizator, începând cu data de 7 noiembrie.

Cei care doresc să fie beneficiari ai programului și să primească un voucher de 3.000 de lei trebuie să își dea la schimb autoturismele care sunt mai vechi de 15 ani.

Programul a fost lansat în contextul în care țara noastră trebuie să caseze până în 2026 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.

Este un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să-şi achiziţioneze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu”, a declarat directorul de comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan.

Astfel, cetățenii nu vor mai fi obligați să achiziționeze un autoturism nou după ce primesc banii pe cea veche, așa cum prevedeau alte programe.

Însă, cei care vor casa și radia din circulația autoturisme poluante, cu normă de poluare mai mică de Euro 3 și mai vechi de 15 ani, au șansa să primească suma de 3.000 de lei de la stat. Cei care vor beneficia de program, nu vor putea să cumpere timp de trei ani un autoturism cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține stimulentul

Condițiile pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a obține stimulentul sunt următoarele:

– să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
– să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective;
– să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat și bugetul local;
– să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus;
– să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Voucherele sociale vor fi alimentate cu a patra tranșă. Când intră pe card cei 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: