Captură record de droguri la Vama Bechet! Erau ascunse într-un camion cu semințe de floarea-soarelui

de | 29.08.2023 23:02 | Național, Eveniment

Captură de proporții a polițiștilor de frontieră la Vama Bechet, din județul Dolj. Oamenii legii au descoperit un transport foarte important de droguri care urma să intre pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), comprimatele găsite aveau ca substanță activă Alprazolam, aflată pe lista drogurilor de risc din România.

În compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate.

Aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, se precizează în comunicat,

Drogurile erau ascunse într-un camion încărcat cu semințe de floarea soarelui, condus de un șofer bulgar, în vârstă de 52 de ani.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piață fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

Totodată, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

sursă foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tâlhărie la librărie. Doi bărbați au furat 400 de lei și au agresat o angajată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română