Caravana Livero 2-SUD a ajuns la Pitești! Zeci de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite

de | 23.02.2023 18:55 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Pitești

Caravana Livero 2-SUD a ajuns la Pitești! Zeci de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite

Miercuri, 23 februarie, Caravana Livero 2-SUD a ajuns la Pitești! Proiectul medical, desfășurat la inițiativa Institutului Clinic Fundeni și cu sprijinul Spitalului Județean de Urgență Pitești și Consiliului Județean s-a adresat cetățenilor care au dorit să se testeze pentru depistarea hepatitelor virale și stadializare a bolii (efectuarea de ecografii, fibroscan și alte investigații specifice).

Caravana Livero3 - Caravana Livero 2-SUD a ajuns la Pitești! Zeci de persoane au beneficiat de servicii medicale gratuite

Foto Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

Argeșenii au putut beneficia, gratuit, de aceste evaluări, fiind efectuate analize specifice patologiei hepatice, de depistare a hepatitelor B și C, astfel:
-pentru cei prezenți prima oară în cadrul acestui proiect s-au efecuat teste rapide (sânge capilar) pentru depistarea hepatitei B și hepatitei C,
-pentru cei planificați la stadializare – recoltare sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și evaluarea gradului de fibroză hepatica prin Fibroscan.

Cu suportul medicilor de familie precum și al echipei formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrului de Prevenție de la Spitalului Universitar de Urgență București, 26 de pacienți au beneficiat de servicii de specialitate în interiorul Caravanei. Alături de ei s-a aflat și echipa partenerului oficial al Proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), oferind îndrumare și suport paciențiilor.
De asemenea, 65 de persoane au fost testate pentru hepatitele virale, trei pacienți fiind depistați având virusul heatic B sau C. Toți pacienții depistați în cadrul acestei acțiuni au beneficiat de investigații suplimentare.
Pentru a veni în sprijinul pacienților depistați în program, care nu pot ajunge la unul dintre centrele de prevenție de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Universitar de Urgență București sau Spitalul Județean de Urgență Craiova, caravanele de stadializare și testare vor continua”, transmite Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Foto Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BRONHOSCOPIA – procedura se realizează GRATUIT la Spitalul Județean de Urgență Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti | Spitalul Județean Pitești