Procesele de corupţie ale primarilor Bîlea şi Gavrilescu au fost suspendate

de | 23.02.2023 19:00 | Știri, Eveniment, Rural

Constantin Bîlea – primarul comunei Oarja şi Nicolae Gavrilescu – fostul primar al comunei Călinești sunt inculpaţi în dosare de corupţie. În vreme ce  fostul edil al comunei Călineşti a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani pentru presupuse fapte de corupţie din perioada 2008-2012, primarul comunei Oarja face potecă la instanţe de prin 2016, acuzaţiile care i se aduc vizând  posibile infracţiuni din perioada 2012-2014. Dat fiind timpul îndelungat care s-a scurs de la data producerii faptelor, precum şi „colacul de salvare” numit „prescriere” întins de CCR şi Înalta Curte, vinovaţi sau nevinovaţi, cei doi ar putea scăpa basma curată doar pentru că justiţia s-a mişcat cu viteza melcului în cele două cazuri.

Bîlea şi Gavrilescu – condamnaţi la 3 ani cu suspendare în primă instanţă

Constantin Bîlea, primar în funcţie la Oarja de vreo 15 ani, este acuzat că, în urmă cu circa un deceniu, împreună cu directoarea şcolii din localitate de la acea vreme ar fi încheiat cu firma lui Dumitru Stan o serie de contracte, decontând facturi pentru achiziţii de bunuri şi servicii de la aceeaşi firmă fără ca acestea să fie furnizate vreodată. În primăvara anului trecut, înainte ca moda prescrierilor să apară, Bîlea fusese găsit vinovat şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar acum cauza se află în faza apelului, la Curtea de Apel Piteşti, unde, la termenul de săptămâna trecută, procesul a fost suspendat. Mai multe informaţii despre dosar AICI.

Nicolae Gavrilescu, cel care a condus comuna Călineşti vreme de 12 ani, până în anul 2012, este acuzat că, în timpul ultimului său mandat de primar, ar fi favorizat firma ginerelui său în derularea unui proiect finanţat din banii primăriei. La fel ca edilul de la Oarja, şi Gavrilescu a primit o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare anul trecut, împotriva căreia a înaintat apel. Şi procesul său a fost suspendat săptămâna trecută, de către magistraţii Curţii de Apel Piteşti. Mai multe informaţii despre dosar AICI.

În ambele cazuri, motivul suspendării cauzei a fost acelaşi, în baza art. 413 alin. 1 din Codul de procedură civilă care prevede că „instanţa poate suspenda judecata, când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi.”

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Om de afaceri argeșean – condamnat la 4 ani şi 4 luni închisoare pentru fraudă cu fonduri europene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Constantin Bîlea | DNA | Nicolae Gavrilescu | Oarja

Ultimele articole