Cardul de energie. Banii pentru ajutorul de încălzire vor intra pe 20 februarie

de | 23.01.2023 10:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministrul Fondurilor Europene a anunț că banii pentru ajutorul pentru încălzire vor intra pe 20 februarie. Plățile pentru ajutorul de încălzire al celor cu venituri mici vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, a explicat ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, potrivit celor de la Digi24.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) oferă românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/ an. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor vor fi emise și distribuite de Poșta Română. Sumele alocate celor două tranșe nu pot fi preschimbate în bani și nu pot fi folosite pentru plăți prin mandat poștal către alte destinații decât plata facturilor de energie. În periada 1–28 februarie 2023 beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie. Se vor putea efectua plăți începând cu 1 martie. Cei care își păstrează calitatea de beneficiari vor putea utiliza cardul și pentru tranșa a doua, începând cu luna septembrie. În perioada 1–30 septembrie, cei care vin între timp eligibili vor primi cardul pentru a putea utiliza tranșa a II‑a.

”E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale”

”Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal. E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale”, a afirmat ministrul Marcel Boloș.

”Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a mai explicat, potrivit sursei citate, Marcel Boloș.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardul de energie! Cine beneficiază, cum se obține, cum se folosește!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene