Să mănânci sănătos în ziua de astăzi este o adevărată provocare.
Cu toții vrem să fim sănătoși și asta înseamnă să avem și o alimentație sănătoasă, o alimentație care, conform specialiștilor, trebuie să conțină multe fructe și legume. Problema este însă că pe piață există foarte multe alimente contaminate care dăunează sănătății.
Conform specialiștilor în alimentație, cele mai contaminate alimente în această perioadă sunt căpșunele
Potrivit noului ghid al cumpărătorului privind pesticidele din produsele agricole după căpșune, spanacul este un aliment extrem de contaminant, la fel și varza kale.
Pe listă se află de asemenea și afinele și fasolea verde, acestea având în prezent valori foarte mari de pesticide, comparativ cu ceilalți ani.
Totodată, pe listă mai apar și: nectarinele, piersicile, merele, perele, strugurii, roșile sau ardeii.
Medicii trag un semnal de alarmă și subliniază faptul că un consum de alimente contaminate este extrem de dăunător în special copiilor sau și femeilor însărcinate.
Specialiștii recomandă următoarele:
- spălarea corespunzătoare a tuturor fructelor și legumelor
- evitarea consumul de alimente care prezintă miros sau aspect neplăcut
- curățarea atentă a produselor vegetale
- evitarea preparării alimentelor cu mai mult de trei ore înainte de a fi consumate
- păstrarea alimentelor la temperaturi corespunzătoare
- evitarea contactului între alimente preparate și cele nepreparate
- spălarea legumelor și a fructelor cu bicarbonat de sodiu
- spălarea fructelor și a legumelor cu apă caldă și oțet
- legumele și fructele pot fi spălate și cu apă cu sare
Mai jos puteți vedea cum se poate prepara o soluție anti-pesticide pentru legume și fructe.
Trebuie precizat faptul că la polul opus pe lista celor mai contaminate alimente, se află avocado, acesta fiind urmat de: porumb dulce, ananas, varză sau ceapă.
Foto descriptiv
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: