anchetaonline.ro

Vouchere sociale 2023. Când intră pe card a doua tranșă de 250 lei

de | 16.03.2023 10:17 | Știri, Administrație, Economic, Național

  • Vești bune pentru românii care primesc carduri sociale! Acestea vor fi alimentate chiar înainte de Paşte!

vouchere sociale 2023

Tranșa a doua va fi încărcată cu suma de 250 lei, acesta fiind de ajutor pentru românii care vor putea face cumpărături pentru sărbătorile pascale.

Reamintim faptul că în anul 2023, peste 2,4 milioane de români primesc în sprijin acești bani, care pot fi folosiți pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

Totodată, alături de aceste vouchere pentru alimente, românii vor primi în continuare pachete alimentare, ajutoare pentru plata la energie, ajutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut.

 

De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.

 

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an.

 

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

 

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

 

vouchere alimente sociale 2023

Cine beneficiază de vouchere pentru alimente

  • pensionarii cu venituri mici,
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu,
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost.

 

De precizat că fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

cardurile vouchere

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

 

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene