Cât costă să ai internet prin sateliții lui Elon Musk? La finele anului Starlink a redus prețul

de | 11.09.2022 09:00 | Știri, Lifestyle, Național

Mii de sateliți Stalink au fost lansați în spațiu de compania SpaceX a lui Elon Musk începând cu anul 2018. Aceste șiruri luminoase, care au brăzdat cerul, au fost văzute de mulți dintre noi chiar deasupra României. Sateliții, fixați pe o orbită joasă a Pământului, permit o viteză rapidă de conectare cu dispozitivele de la sol. Scopul acestei rețele, așa cum l-a prezentat fondatorul Elon Musk, este de a oferi conexiune rapidă la internet în zonele izolate, precum deșerul sau vârful muntelui, fără a depinde de o infrastructură terestră din cabluri și stâlpi, cum sunt rețelele clasice.

Stalink acoperă în  prezent 36 de țări, printre care și România, iar serviciul oferit nu este unul deloc ieftin, așa cum îl regăsim în ofertele de la furnizorii clasici de internet. În țara noastră, Starlink a fost lansat în luna aprilie și, inițial, abonamentul de conectare la internet prin sateliții lui Elon Musk costa 529 lei pe lună, însă pentru început era nevoie de un pachet de echipamente. Kitul care conținea și antena costa 3.200 lei, iar transportul 410 lei. La finele lunii august, s-au redus aceste costuri. Abonamentul lunar, acum, este de 230 lei pe lună, iar hardware-ul, care se cumpără o singură dată, are prețul de 2.400 lei, în vreme ce costul transportului a fost eliminat.

Elon Musk este, conform ultimului top Forbes, cel mai bogat om al planetei. Este un inovator, iar printre companiile pe care le-a fondat se numără Paypal, Zip2, SpaceX. Numele său este legat și de Tesla, pe care a preluat-o la un an după lansare, fiind atât CEO, cât și arhitect de produs.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole