Cătălin Andrei, vicepreședinte PNL Argeș: Vrei să schimbi ceva, implică-te, nu sta deoparte!

de | 15.02.2024 11:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Anul politic 2024 va fi unul în care tinerii, cu experiență, cu hotărâre și cu determinare vor avea un cuvânt greu de spus. Este anul în care partidele aruncă în luptă oamenii din Next Generation, viitorii politicieni ai țării. Purtător de cuvânt și vicepreședinte PNL Argeș, Cătălin Andrei vine din mediul privat, a fost jurnalist și este unul dintre principalii comunicatori ai liberalilor argeșeni.

În urmă cu patru ani, a făcut pasul către politică și a decis să se implice activ în viața cetății după ce a realizat că cei care doar comentează pe margine nu pot schimba nimic în societatea în care trăiesc. Crede că adevărata schimbare se face din interiorul sistemului, așezat la masa deciziilor.

Este foarte ușor să comentezi și să critici de pe margine, așa am făcut și eu într-o vreme, dar mi-am dat seama că această abordare este total ineficientă și fără orizont. Vrei să schimbi ceva, implică-te, nu sta deoparte!”.

Fascinat de aventurile lui Indiana Jones, în copilărie și-a dorit să devină arheolog, dar spune că a renunțat la idee când și-a dat seama că munca unui arheolog nu e chiar atât de palpitantă pe cât o descriau scenariile de la Hollywood.

Eram înnebunit după arheologie, alături de un prieten, înarmați cu un detector de metale scurmam pământul în fiecare vacanță. N-am trăit vreo aventură emblematică și am renunțat la idee. În liceu mă visam scriitor. La ideea asta nu am renunțat nici acum, poate o să încep la bătrânețe, când voi redacta memoriile”.

Chiar dacă i s-au schimbat planurile și aspirațiile în viață, crede că dorința de a descoperi mereu ceva nou i-a rămas vie. Curiozitatea îi este dublată de tenacitate, imaginație și pasiune, calități despre care Cătălin Andrei spune că l-au ajutat în viață, în toate acțiunile sale de business, în activitatea politică.

Pasiunea pentru istorie și politică, dublată de dorința sa de implicare l-au pus în fața provocărilor din mediul public. Este de părere că cea mai mare greșeală pe care o fac politicienii este lipsa sau teama de asumare a unor idei și proiecte și de aici vine greutatea cu care unii fac față provocărilor.

Ca politician, trebuie să îți asumi ce spui, ce faci și ce planuri ai. Uneori, din dorința de a nu face valuri, de a nu stârni pasiuni sau nemulțumiri, unii politicieni fac prea multe compromisuri și pierd din vedere scopul lor real pentru societate”, crede vicepreședintele PNL Argeș.

Despre anul 2024 spune că este timpul ca argeșenii să își schimbe gândirea și să fie atenți la cei care vor oferi prosperitate, dezvoltare și investiții.

Proiectul pe care PNL Argeș îl propune în 2024 este extraordinar, pentru că are la bază inovația și diversitatea economică a județului prin care vom crea un hub real pentru dezvoltare. Până acum, nimeni, nimic în Argeș! Proiectul nostru pentru argeșeni are la bază vizionarul proiect «Cluj Innovation» care a făcut din Cluj cel mai puternic județ al țării”, spune purtătorul de cuvânt al PNL Argeș.

Chiar dacă nu a îmbrățișat meseria de arheolog și nu a plecat în vreo aventură, pasiunea pentru explorare i-a rămas. Cătălin Andrei este la începutul carierei politice, dezvoltă noi proiecte antreprenoriale și va avea un cuvânt important de spus în mediul public. Și, de ce nu, așa cum își dorește să cunoască succesul meseriei de scriitor după ce va decide să se așeze la masa de scris.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mihai Coteț, președinte PNL Pitești „Piteștiul are nevoie de toți oamenii lui buni, valoroși implicați, activi. Aceasta va fi provocarea lui 2024!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Andrei