Cătălin Gherzan: Am liberalizat piața energiei, dar am făcut-o ca niște amatori!

de | 13.09.2022 09:55 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

„Energia a devenit noul teren de joacă al politicienilor.”, susține Cătălin Gherzan, președintele PUSL Argeș. Potrivit acestuia, partidele sunt interesate mai degrabă să-și arunce de la unul la altul cartoful fierbinte decât să asculte îngrijorările din piață și să acționeze în sprijinul consumatorilor, nu al marilor jucători din energie.

Ordonanţa de urgenţă prin care a fost instituită supraimpozitarea profiturilor actorilor din piaţa de energie şi reducerea consumului cu 15% pentru o parte din consumatorii casnici şi pentru toţi consumatorii industriali a devenit un cartof fierbinte pentru guvernanți. Aceștia sunt criticați, pe drept cuvânt, și de furnizorii din energie, și de consumatorii din mediul privat, dar și de consumatorii casnici. Trăim efectele unor măsuri luate prost din start. Am liberalizat piața energiei, dar am făcut-o ca niște amatori: nu poți liberaliza o piață, dar să nu o reglementezi de niciun fel. Liberalizarea nu înseamnă nici lipsă de organizare, nici absența totală a regulilor și a normelor. Asta nu a fost liberalizare, ci haiducie curată.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Potrivit acestuia, va urma o iarnă cruntă și pentru simplii consumatori, dar și pentru administrațiile locale care trebuie să găsească resurse pentru a susține plata subvențiilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ,,Mi-aș fi dorit să îl văd pe directorul Direcției Agricole Argeș în teren. Mulți nici nu-l cunosc”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole