Cătălin Gherzan – unul dintre puținii susținători ai rugbyului

de | 26.06.2023 07:40 | Lifestyle, Din ediția tipărită, Pitești, Știri

Ce nu este fotbal nu prea se pune, la Pitești. Voleiul și baschetul, sporturi în care se face performanță, sunt subfinanțate, la fel și înotul, care nu beneficiază de sprijin din partea administrației, deși ne-a dat mari campioni. Despre rugby, nu mai spunem nimic, căci acesta a căzut de mult în anonimat.

Ion Miricescu și Radu Mareș sunt rugbiștii care au ținut şi ţin în viață rugbyul piteștean. Potrivit omului de afaceri Cătălin Gherzan, care a practicat în tinerețe acest sport, doar datorită acestora rugbyul piteștean încă mai există.

”Rugbyul poate fi sprijinit de cei care au simţit freamătul jocului din teren pentru că alte posibilităţi nu mai sunt. Rugby nu este fotbal.”, a declarat Cătălin Gherzan, unul dintre cei care au contribuit financiar la susținerea clubului.

Omul de afaceri piteștean a semnalat în dese rânduri lipsa de finanțare a acestui sport și condițiile jenante în care tinerii își susțin antrenamentele.

”Iată ce înseamnă sportul și interesul pentru copii acordat de Consiliul Local Pitești. Mă întreb și eu de ce nu este fiecare sport la fel de important. Acești copii își desfășoară activitatea în condiții absolut improprii pentru un oraș precum Pitești, acolo unde se pretinde că sportul este o preocupare pentru cei care conduc destinele Piteștiului. Iată că realitatea cu care ne confruntăm este cu totul alta.”,  declara Cătălin Gherzan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Brazilian Jiu-Jitsu, campioni europeni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole