Cătălin-Sorin Popa. Arbitru internațional VAR și președinte AJF Argeș cu o carieră marcată de determinare și orientată pe rezultate

de | 30.01.2023 11:15 | Lifestyle

Cătălin-Sorin Popa

Arbitru internațional VAR și președinte AJF Argeș cu o carieră marcată de determinare și orientată pe rezultate

O carieră închinată sportului – o carieră construită prin pasiune și determinare. Cătălin-Sorin Popa – președinte al AJF Argeș și arbitru al Ligii I de Fotbal din România – este un reper pentru noua generație de specialiști ai sportului, o generație care demonstrează că seriozitatea și fermitatea, dublate de multă muncă, sunt caracteristici esențiale pentru succesul în domeniu.

Este piteștean și a urmat cursurile a două facultăți importante: cea de Administrație Publică din cadrul UPit și cea de Drept. Dincolo de specializările educaționale, pasiunea sa pentru fotbal și pentru sport, în general, a primat. Ca să o poată transforma în profesie, a îmbrățișat arbitrajul acum 23 ani, în anul 2000, un pas pe care îl definește, în declarațiile sale de presă, ca fiind „o alegere bună”, dovedită prin promovarea în prima ligă în anul 2011.

A privit întotdeauna această profesie ca pe o școală a vieții, ca pe un „teren” în care înveți permanent cum să te disciplinezi, cum să trăiești și să judeci sănătos, cum să interacționezi cu oamenii de diferite tipuri și cu societatea, în general, cum să îți depășești orizonturile și să îți sporești pachetul de cunoștințe.

Cea mai mare împlinire, dincolo de numeroasele aprecieri profesionale de care se bucură după competiții grele, este faptul că recent a devenit arbitru internațional VAR, o calificare despre care spune că este extrem de mândru și foarte fericit.

A aplicat toate aceste lecții învățate în teren și în activitatea publică, activând intens în funcții de răspundere la nivelul Asociației Județene de Fotbal, întâi ca secretar general și, din 2021, ca președinte.

Dincolo de organizarea în cele mai bune condiții a competițiilor gestionate de către Asociație, viziunea lui Cătălin Popa pentru dezvoltarea sportului argeșean se focusează, în principal, către atragerea copiilor în direcția acestui stil de viață și selectarea temeinică a acestora, în dezvoltarea corpului de antrenori și specialiști implicați în pregătirea juniorilor, în extinderea razei de acțiune a asociației către mediul rural și crearea de oportunități și facilități pentru copiii din această zonă în vederea practicării sportului rege.

De altfel, consideră că domeniul de activitate al domniei-sale (indiferent că vorbim despre arbitraj sau asociație) este unul în care noua generație își poate face și chiar își face loc, un domeniu către care tinerii vin într-un număr din ce în ce mai mare.

Consider că avem viitor și că – după o perioadă în care sportul a fost vitregit, din cauza pandemiei – ușor-ușor revenim acum la normal”, explică președintele AJF.

Pentru anul 2023 are planuri ambițioase în ceea ce privește reînceperea campionatelor la nivel județean, dar și o mare dorință de muncă în cariera din arbitrajul românesc.

Apreciază că generația sa beneficiază, în primul rând, de avantajele incontestabile ale digitalizării, ale accesului rapid la informații care înlătură timpii morți și, bineînțeles, ale entuziasmului și elanului axat pe dezvoltare profesională și orientat pe rezultate concrete.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Otobîcu: Ne trebuie mai mulți oameni serioși, cu răbdare în construcție, care nu vor să ardă etape!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin-Sorin Popa