Tragedia de la Mamaia! Piteșteanul de 34 de ani a plătit cu viața încercarea de a salva o tânără de 16 ani de la înec!

de | 16.08.2023 16:15 | Știri, Eveniment, Importante, Național

Deși trebuia să fie un concediu relaxant și plin de distracție, vacanța la mare s-a transformat într-o experiență de coșmar pentru mai multe familii din România.

Patru bărbați au murit în Mamaia, luni, 14 august, după ce au intrat în apa agitată.

Inițial, trei persoane au fost scoase inconștiente din mare, dar niciunul nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Este vorba despre trei bărbați, cu vârste de 34, 43 și 46 de ani. În același timp, o fată de 16 ani și un bărbat de 38 de ani au fost duși la spital, însă bărbatul nu a putut fi salvat, ducând astfel la patru numărul morților de la Mamaia.

Chiar dacă salvamarii au arborat steagul galben, unii turiști au preferat să ignore avertismentele.  Și cei patru bărbați au ignorat acest lucru și au intrat în apă, însă dintr-un motiv bun și demn de apreciat.

Aceștia intraseră, de fapt, în apă încercând să salveze o fată de 16 ani, luată de curenţi, relatează stiripesurse.ro

Se pare că totul a pornit de la neglijența părinților. Potrivit șefului salvamarilor din Mamaia, două fetițe, care nu erau supravegheate de părinți, au intrat în apă, deși nu aveau voie la îmbăiere, fiind steagul galben ancorat. Fetele au fost văzute de turiștii aflați în zonă, iar soția unuia dintre cei care au decedat i-a spus soțului să intre în apă și să le salveze.

Două sau trei fetițe au fost nesupravegheate, era steagul galben arborat, nu au voie copiii la îmbăiere, părinții au fost neglijenți, au lăsat acele fete să intre în apă. În zona respectivă, turiștii care au observat, ei au fost primii care au observat, unul dintre ei a intervenit să participe la salvare. Încercam să ieșim afară, nu mai eu și ceilalți colegi, am încercat înot să ieșim cu cei pe care încercam să-i scoatem din acea zonă periculoasă, fără ambarcațiune nu s-a putut. Dar cu jetski-urile de intervenție am putut să ieșim să ne apucăm de manevrele de resuscitare. Soția unuia dintre cei care au decedat, ea i-a spus soțului intră în apă și fugi și salvează-i. Ea stând la capul lui, unde noi făceam manevrele de resuscitare, vorbea într-una și spunea că a văzut că fetele nu se descurcă și i-am spus du-te tu, du-te tu ca știi să înoți. Astea sunt vorbele ei”, a povestit Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia, pentru Digi 24.

Cum nici bărbații intrați în apă pentru salvarea fetelor nu mai reuşeau să iasă la mal, în apă s-a format un uriaş lanţ uman pentru salvarea lor.

Fata de 16 ani a fost resucitată şi dusă la spital. Dar pentru cei patru salvatori ai ei, medicii nu au mai putut face nimic. Din păcate, s-au stins sub ochii familiilor cu care veniseră la mare  din Dâmboviţa, Calărași, Argeș și Buzău.

Printre cei patru decedați la Mamaia se află și un piteștean care se afla în vacanță pentru a-și sărbători ziua de nume.

Din păcate, Marian, un tânăr de 34 de ani, a plecat prea devreme, lăsându-și familia fără un tată și soț.

În cazul piteșteanului a fost vorba despre un gest curajos, prin care și-a propus să salveze două fete de la înec, printre care și o tânără de 16 ani, plătind altruismul cu prețul vieții sale.

Ca urmare a acestei tragedii, sute de oameni și-au manifestat, pe de-o parte regretul pentru pieirea tânărului bărbat, iar pe de altă parte furia față de cei care nu respectă regulile și duc la asemenea cazuri disperate.

Astfel, numai pe pagina Ancheta Online, zeci de comentarii vizează gestul său curajos:

Condoleanțe familiei …păcat de tinerețea lui ! Puștoaică de 16 ani ce cauta oare în apa pe asa valuri ….?”

 

Sa I fie tarana usoară! Un mare erou”

 

Condoleante!
Ai fost curajos, instinctul patern te-a împins sa încerci sa salvezi din apele învolburate 2 fetițe, mici ingerasi, tu ai pierdut lupta….dar ești un erou pt încercarea ta.
Rămâne multă durere si suferință,familie, prieteni și cunoscuți.
D-zeu sa te aibă în paza Lui.”

 

Uite cum și-a riscat viața pentru 2 inconștienți !!! Sper ca cei 2 sa realizeze ca un strain le-a salvat viața și datorită lui ei trăiesc ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace și putere familiei !!! Este un erou !!!”

 

Păcat. Unii oameni zici că-i trage ața,parca sunt inconștienți Își pun viața în pericol și mai mult decât atât o pun și pe a altora Adrenalina pierde întotdeauna în fața naturii.

 

Stau sa se uite ca prostii la mal ma refer la toți turiștii, dar când spun salvamarii nu te duce ca e periculos, comentează si din cauza unor inconștienți mor oameni nevinovați. Dumnezeu sa ii odihnească în pace ! Păcat! ”, acestea sunt câteva dintre zecile de comentarii care vizează gestul său curajos pentru care a plătit cu viața.

Între drame și inconștiență!

Chiar și după ce mai multe persoane și-au pierdut viața înecate pe litoral în mai puțin de 24 de ore, mulți turiști nu au învățat nimic din această tragedie și continuă să sfideze indicațiie salvamarilor.

Marți a fost cod galben de vânt pe litoral, iar scăldatul a fost interzis, fiind ancorat steagul roșu.

Însă, pe plaja din Eforie Nord, turiștii au fost nemulțumiți că salvamarii îi opreau să intre în mare, pentru că era pericol de înec, astfel ei s-au luat la bătaie cu aceștia.

Salvamarii le-au atras atenția de mai multe ori bărbaților că nu au voie să intre în apă, deoarece este ancorat steagul roșu. Bărbații însă au ignorat cu desăvârșire avertismentele salvatorilor. Ba mai mult, unul dintre turişti a aruncat cu o piatră spre un salvamar care se afla pe un skijet.

Ulterior, în conflict au intervenit și alți bărbați de pe plajă, dar și iubitele acestora, relatează digi24.ro

În momentul în care salvamarul s-a apropiat de ei, bărbaţii au sărit la bătaie. În ajutorul salvamarului au venit și colegii săi şi a urmat o bătaie generală.

bataie eforie plaja 1 - Tragedia de la Mamaia! Piteșteanul de 34 de ani a plătit cu viața încercarea de a salva o tânără de 16 ani de la înec!

În acest caz, polițiștii care s-au deplasat la fața locului cercetează incidentul.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

sursă foto replicaonline.ro/ Facebook Belny Marian

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

El este argeșeanul de 34 de ani pe care l-a ucis marea!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mamaia