Ce ne așteaptă în următoarele zile: furtuni însoțite de caniculă!

de | 24.08.2022 11:11 | Știri, Eveniment, Județean

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis COD GALBEN pentru astăzi, 24 august, între orele 10:00 – 21:00. Fenomene vizate de către meteorologi sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Zonele vizate sunt Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

anmm - Ce ne așteaptă în următoarele zile: furtuni însoțite de caniculă!

De asemenea, ANM emite COD GALBEN pentru întreaga săptămână, mai puțin duminică, 28 august în Moldova, Dobrogea și Muntenia. Disconfortul termic se anunță ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse remea va fi caniculară cu temperaturile maxime care se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

Totodată, joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

anmmm - Ce ne așteaptă în următoarele zile: furtuni însoțite de caniculă!

 

 

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeşenii care găzduiesc ucraineni au încasat 1 milion de lei în primele trei luni de război

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM