(VIDEO) Ceceni bombardați când erau live pe Tik-Tok! Ucraina l-a pierdut și ea pe Eroul Cyborg!

de | 03.04.2022 13:30 | Știri, După subiect, Eveniment, Național

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs! Noi imagini fac înconjurul lumii cu o situație care a avut loc în războiul din Ucraina, dar în care – de această dată – în prim-plan se află luptătorii ceceni ai lui Ramzam Kadîrov care obișnuiesc să se filmeze și să transmită pe Tik-Tok.

În timp ce erau live pe Tik-Tok și se lăudau că au ucis ucraineni, cei doi ceceni au fost bombardați de către concetățenii celor pe care se mândreau că i-au omorât.

Cecenii au devenit virali pe tik-tok

„Utilizarea telefoanelor mobile in zonele de lupta nu sunt o idee buna”, a scris ironic un utilizator Twitter care a și postat filmulețul cu cei doi.

Amintim că la începutul izbucnirii războiului, în luna februarie, liderul Ramzam Kadîrov a transmis că s-a alăturat trupelor rusești, împreună cu luptătorii săi, pentru a ajuta armata Kremlinului în conflictul din Ucraina. Liderul cecen este un aliat de încredere al președintelui Vladimir Putin. Invazia lansată de ruși a fost văzută de către Kadîrov ca o încercare de a „împiedica dușmanii Moscovei să lanseze atacuri asupra Rusiei”.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov la gradul de general-locotenent prin prisma acțiunilor pe care le desfășoară în războiul din Ucraina, potrivit The Guardian.

Dragi prieteni, îl felicit sincer pe fratele meu, liderul Republicii Cecenia, erou al Federației Ruse, Ramzan Ahmatovici Kadîrov pentru promovarea la gradul de general-locotenent prin decretul comandantului-sef Vladimir Putin”, a declarat presedintele parlamentului din Cecenia, Magomed Daudov.

Kadîrov a transmis, săptămâna aceasta, că el este împotriva negocierilor de pace, chiar dacă Rusia a făcut promisiuni privind reducerea activității militare în jurul capitalei Kiev:

Trebuie să terminăm ceea ce am început”, ar fi declarat Ramzan Kadîrov.

Sâmbătă, Ucraina a anunțat – oficial, nu pe Tik-Tok – uciderea de 17.800 de soldați din tabăra adeversă. De asemenea, forțele ucrainene mai spunn că 631 de tancuri, 1776 de transportoare blindate, 143 de aeronave și 134 de elicoptere aparținând Rusiei au fost distruse până acum.

Faimosul „Cyborg” a fost ucis în războiul din Ucraina

walter

Pe de altă parte, și în rândul ucrainenilor se înregistrează pierderi de vieți omenești, una dintre cele mai triste vești fiind aceea privind moartea parașutistului ucrainean Taras Koval.

Faimosul „Cyborg” Tara Koval, care avea indicativul „Walter”, a fost ucis în timpul unei lupte lângă Kiev. Fondatorul Fundației Return Alive, Vitaliy Deinega, a făcut anunțul nefericit pe rețeaua de socializare Facebook:

Câteva cunoștințe bune de-ale mele au murit deja în acest război. Dar Taras Koval a fost special. A fost unul dintre eroii legendarului calendar Cyborg, realizat de Roman Nikoliev. Walter a fost curajos, un băiat sincer, curat, decent, simplu și bun. Parașutist. Ieri a murit lângă Kiev, protejându-ne pe noi și pe tine.

Nu vreau să-ți pară rău sau să-ți fie milă pentru el. Nu i-ar fi plăcut. Simte furia! Las-o să pătrundă în fiecare celulă. Și orice ai face acum, fă-o mai bine și mai mult. Chiar dacă te duci la muncă. Fă tot ce poți. Plătește-ți taxele.

Ajută armata. Pregătește-te să-ți protejezi orașul sau satul. Fie ca mânia să vă ardă frica, slăbiciunea, indecizia, necredința. Fie ca mâna ta să nu știe să ezite când îi vine timpul!”, a scris Deinega.

Tara Koval a devenit cunoscut după ce în 2014 s-a aflat printre apărătorii aeroportului Donețk. În același an, a fost lansată „Come Back Alive”, cea mai mare organizație care are drept scop sprijinirea Forețelor Armate ale Ucrainei. Una dintre acțiunile organizației a fost reprezentată de lansarea unor calendare cu imagini cu „cyborgi”, în care erau prezenți apărătorii aeroportului Donețk.

tara koval - (VIDEO) Ceceni bombardați când erau live pe Tik-Tok! Ucraina l-a pierdut și ea pe Eroul Cyborg!

Calendarele au fost vândute în scopuri caritabile, iar unul dintre soldații imortalizați atunci în imagini a fost Taras Koval. Fotografiile au fost făcute de unul dintre cei mai apreciați fotografi ai Ucrainei, Roman Nikolaev. Imaginea lui, dar a altor militari au devenit faimoase în întreaga Ucraina.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cyberg | Rusia | Ucraina | Vladimir Putin