Centrul Cultural Mioveni: „Cinste și onoare militarilor români!”

de | 11.11.2022 10:52 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Mioveni

Ziua de astăzi, 11 noiembrie este ziua în care, cu respect și recunoștință, cinstim jertfele tuturor eroilor care au dovedit că dragostea de țară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte, mărturie stând sacrificiul suprem, transmite Centrul Cultural Mioveni.

Ziua Veteranilor reprezintă un semn al recunoaşterii meritelor şi sacrificiilor miilor de militari sau civili români care au luat parte la misiuni şi operaţii în afara graniţelor statului.

Mioveni

A fost aleasă pentru simbolistica ei, și anume, intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial.

Totodată semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Cinste și onoare militarilor români!” transmit reprezentanții Centrului Cultural Mioveni.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

NEWS! Guvernul adoptă ordonanța de urgență pe energie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Mioveni

Ultimele articole