Centrul Cultural Pitești. Lista completă a evenimentelor din această săptămână

de | 22.04.2024 09:20 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești anunță noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Reprezentanții instituției precizează că aceste evenimente pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Iată care sunt evenimentele anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 22– 26 aprilie:
Luni, 22 aprilie 
  • Dialogul cu tema “Iubirea și comportamentul în iubire”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Liliana Finta, consilier și trainer în Spiritualitate aplicată, eveniment care va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Suferințele unui destin romantic – Vasile Alecsandri”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii triste și destine tragice din istoria literară”, coordonat de scriitoarea, criticul literar, profesoara de limba și literatura română Magda Grigore, luni, 22 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Conferința cu tema „Lumea digitală ca putere, transumanismul, imaginativul informatic și lipsa meritocrației”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe filosoful Mircea Arman, eveniment care va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 16.30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Revista-document <Restituiri Pitești> nr. 1/2024”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 22 aprilie, de la ora 20.00.
Marți, 23 aprilie
  • Prelegerea cu tema „Căi de echilibrare a percepțiilor nostre”, susținută de trainerul de dezvoltare personală, profesoara de limba și literatura franceză Laura Gabriela Nițescu, marți, 23 aprilie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Miercuri, 24 aprilie
  • Prelegerea cu tema „Procesul Caragiale-Caion”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Literatura Română Necanonică”, susținut de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Iudita Dodu Ieremia, eveniment care va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Mari legiuitori și teoreticieni ai dreptului. Din antichitate și până în secolul al XIX-lea”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Centrului Universitar Pitești, eveniment care se va desfășura miercuri, 24 aprilie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Rolul Presei pentru Liniște și Pace în Lume”, în cadrul proiectului „Cultura Violenței și Violența Culturii”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe jurnalistul dr. Răzvan Munteanu, eveniment care va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Joi, 25 aprilie
  • Dezbaterea cu tema „Ceva frumos, ceva de Paști”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Copii și Părinți, Prietenii Mei”, coordonat de Maria Simona Mitroi, profesoară de educație fizică și istorie la Școala Gimnazială „Ion Pillat”, avându-i invitați pe colecționara de păpuși ing. Marilena Zidăroiu, elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială “Ion Pillat”, alături de învățătoarea Ramona Rizea, eveniment care se va desfășura joi, 25 aprilie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema “Elementele feng-shui care stau la baza medicinii tradiționale chineze”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, coordonat de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, eveniment care va avea loc joi, 25 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Vineri, 26 aprilie
  • Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național de Poezie de Dragoste „Leoaicăânără, iubirea…”, ediția a XXIV-a, concurs coordonat de poetul Virgil Diac tonu, directorul revistei de cultură „Cafeneaua literară”, eveniment care va avea loc vineri, 26 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„La ediția din acest an a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste <Leoaică tânără, iubirea…>, juriul, format din Virgil Diaconu, Liliana Rus și Lucian Costache, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, a acordat următoarele premii:
Premiul I: Maria ANASTASIU, din Râmnicu-Vâlcea, absolventă a Facultății de Medicină Sibiu, 26 ani.
Premiul al II-lea: Teodora COSTEA, din Constanța, studentă în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității București, 20 ani.
Premiul al III-lea: Ioana Rodica DUMITRU, din Ploiești, consilier juridic, absolventă a Facultății de Drept a Universității București, 31 ani.
Mențiune I: Ania Dana HERMAN, din Pitești, funcționar public, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București, 34 ani.
Mențiune II: Andra PANTEA, Timișoara, absolventă a Facultății de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest Timișoara, 35 ani”, informează Virgil Diaconu.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole