Centrul Cultural Pitești pregătește noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală

de | 20.10.2023 14:40 | Pitești, Cultură

  • Evenimente noi la Pitești!

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 23 – 29 octombrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Lista evenimentelororganizate de Centrul Cultural Pitești :
LUNI, 23 octombrie

Dezbaterea cu tema „Despre adolescență, pur și simplu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescență, entuziasm, libertate, înțelepciune”, coordonat de poetul George Badea, profesor de filosofie, având-o invitată pe scriitoarea Adriana Zapa Strit, luni, 23 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Anul cultural Cantemir: <Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor>”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc online, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 23 octombrie, de la ora 20.00.

MARȚI, 24 octombrie

„Portret de autor”, în cadrul Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, avându-l invitat pe sinologul Constantin Lupeanu, eveniment care va avea loc marți, 24 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Dezbaterea cu tema „Stres și disperare”, în cadrul proiectului sub genericul „Cultura violenței și violența culturii”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe preotul Adrian Singurov, dublu licențiat în teologie ortodoxă și psihologie criminalistică, eveniment care se va desfășura marți, 24 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

MIERCURI, 25 octombrie

Prelegerea cu tema “Nicolae Crevedia: Cu Tudor Arghezi la <Bilete de papagal>”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 25 octombrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Prelegerea cu tema „Remediile spațiilor de lucru și determinarea punctului central al spațiului”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, miercuri, 25 octombrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărți

Conferința cu tema „Despre succes și merit”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Colocviile Municipiului Pitești”, coordonat de redactorul-șef al revistei de cultură „Argeș”, scriitorul dr. Leonid Dragomir, avându-l invitat pe academicianul Mircea Flonta, eveniment care se va desfășura miercuri, 25 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

JOI, 26 octombrie

Prelegerea cu tema „Universul Inefabil al Muzicii Clasice. Mari Compozitori Români – Ciprian Porumbescu și George Enescu”,
în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din Pitești, eveniment care va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema “Impactul artei asupra sufletului”, în cadrul proiectului sub genericul “Suflet pe Rime și Nuanțe”, coordonat de poeta și artistul plastic Loreta Din, având-o invitată pe Andreea Miulescu, psiholog, joi, 26 octombrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Recitalul sub genericul “Dansul Clapelor Lirice”, susținut de prof. univ. dr. Camelia Pavlenco și de poeta Elena Vizir, în cadrul proiectului cultural-educativ “Confluențe literare”, coordonat de poeta și profesoara de limba și literatura română/franceză Allora Albulescu, joi, 26 octombrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
festival Trivale Fest
Reamintim de asemenea de Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, ediția a VII-a, care va avea loc duminică, 29 octombrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole