Centrul Cultural Pitești. Săptămână plină de evenimente

de | 15.05.2023 11:37 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

Concursul Național de Dans Sportiv ”Dansul Florilor”, ediția a 35-a, se va desfășura sâmbătă, 20 mai, și duminică, 21 mai, între orele 9:00 – 21:00, la Sala Sporturilor din Pitești, eveniment dedicat Zilelor Municipiului Pitești. Acesta, dar și alte evenimente sunt desfășurate de Centrul Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 15-21 mai 2023, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (aici), acțiuni la publicul are acces în limita locurilor disponibile:

  • Dialogul cu tema ”Depășirea limitelor personale și accesarea resurselor interioare”, eveniment care se va desfășura luni, 15 mai, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Cenaclul ”Armonii Argeșene”, luni, 15 mai, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema ”Marin Preda a fost, întâi de toate, tatăl meu!”, eveniment care va avea loc luni, 15 mai, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema ”De pe scena teatrului pe scena vieții”, eveniment care va avea loc marți, 16 mai, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema ”Metafora, recviem ceresc al cuvintelor”, eveniment care se va desfășura marți, 16 mai, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema ”Mihai Eminescu. Luceafărul. 150 de ani de la concepție. 140 de ani de la publicare (III)”, miercuri, 17 mai, de la ora 11:00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema ”Scriitori Piteșteni (I)”, miercuri, 17 mai, de la ora 14:00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
  • Ediția din luna mai 2023 a proiectului cultural-educativ sub genericul ”Copii și părinți, prietenii mei”, miercuri, 17 mai, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Recital liric sub genericul ”Hope For Tomorrow”, eveniment organizat în parteneriat cu Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, joi, 18 mai, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Conferința Națională de Istorie, Cultură și Civilizație ”Pitești 635”, ediția a IV-a, coordonată de redactorul-șef al revistei-document ”Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment dedicat Zilelor Municipiului Pitești, care va avea loc vineri, 19 mai, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Concursul Național de Dans Sportiv DANSUL FLORILOR, ediția a 35-a, sâmbătă, 20 mai, duminică, 21 mai, între orele 9:00 – 21:00, la Sala Sporturilor din Pitești, eveniment dedicat Zilelor Municipiului Pitești.
  • Festivalul Național de Șah al Municipiului Pitești, ediția I, eveniment organizat de Clubul de Șah ALFIL Pitești, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, Centrul Cultural Pitești, Universitatea Pitești, Proiectul Național ”Șah în Școală”, ”Ideal Board Games”, sâmbătă, 20 mai și duminică, 21 mai, la Sala ACADEMICA a Universității Pitești. Tot în cadrul festivalului va avea loc un simultan de șah, sâmbătă, 20 mai, între orele 10:00 – 11:30, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, oferit de multiplul campion național GM Mircea Pârligras. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 16:00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești.
  • Spectacolul de folclor și folk-pop-rock sub genericul ”Pitești Fest 635”, susținut de Ansamblul Folcloric ”Zavaidoc”, de Grupul Folk ”P620”, și de Trupa rock ”Ascetic”, prezentator – studenta la actorie Lorena Dicu. Evenimentul, coordonat de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu și de chitaristul Andrei Bulf, se va desfășura sub semnul Zilelor Municipiului Pitești, duminică, 21 mai, între orele 19:00 – 21:00, în Parcul Lunca Argeșului.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De azi puteți vizita la Muzeul Județean Argeș expoziția intitulată „Casa Regală a României”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole