Chef cu lăutari și zeci de invitați acasă la Dani Mocanu, deși acesta este în arest la domiciliu!

de | 06.09.2023 21:30 | Lifestyle, Din ediția tipărită, Județean

Din august 2022, Dani Mocanu este plasat în arest la domiciliu, dar are o activitate atât de intensă și atât de multe vizite, încât nici nu pare a fi sub vreo interdicție, iar totul este transmis fără jenă pe rețelele de socializare. După ce a turnat clipuri peste clipuri în curtea și în casa sa, lansând hit după hit în online, Dani Mocanu a atins culmea sfidării prin organizarea majoratului surorii sale, Diana, care îi calcă pe urme în cariera muzicală. Mezina familiei și-a serbat ziua acasă la fratele Dani, făcând o petrecere de pomină. Într-un cort amenajat în curte, cu zeci de invitați, au curs dedicațiile, licorile scumpe și banii aruncați către Irian Lepa – interpreta care a dinamizat petrecerea. Dani Mocanu și fratele său Romario au stat nonstop lângă sora lor, singurul care nu apare în imagini fiind fratele mai mare, Nando, căruia, în luna mai, instanța i-a înlocuit arestul preventiv cu arest la domiciliu. Conform sentinței, acesta din urmă nu are voie să ia legătura cu Dani Mocanu și, la rândul său, nici Dani nu are voie să vorbească cu el, dar nici cu o lungă listă de cunoscuți.

petrecere Dani Mocanu

Reamintim că cei doi sunt acuzați de tentativă de omor după ce – în vara lui 2022 – alături de alți prieteni, au atacat două persoane, respectiv pe Cornel Pletosu și pe Gheorghe Enache, în benzinăria OMV de la Podul Viilor, Nando Mocanu lovindu-i cu o bară metalică, iar Dani ajutându-l.

diana si Dani Mocanu

Victimele incidentului din august 2022 încă se tem pentru viața lor, mai ales că, în ultimul timp, prin interpuși, primesc periodic tot felul de mesaje, după cum ne-a mărturisit avocata acestora, Ingrid Alexandrescu, prin care li se transmite să fie atenți să nu pățească ceva, iar aceștia se tem de o eventuală înscenare.

Lui Cornel Pletosu i se transmite să fie atent să nu o pățească, iar acesta se teme că i se va înscena ceva. Când văd clemența instanței față de frații Mocanu, care o țin numai în chefuri și live-uri, de parcă nici nu ar fi în arest la domiciliu, victimele consideră că imaginea justiției este afectată și, în acest mod, creează o stare de insecuritate opiniei publice, existând numeroase persoane care se declară contrariate de acest aspect, generând o temere și o incertitudine în ceea ce privește protecția de care ar trebui să beneficieze din partea instituțiilor statului.”, ne-a declarat Ingrid Alexandrescu.

nando mocanu - Chef cu lăutari și zeci de invitați acasă la Dani Mocanu, deși acesta este în arest la domiciliu!

Sunt de părere că, din punct de vedere procedural, oamenii legii ar trebui să verifice dacă se impune, față de cei doi frați Mocanu, schimbarea arestului la domiciliu în arest preventiv, întrucât, dat fiind comportamentul acestora, se pare că măsura actuală este una prea blândă, iar inculpații nu conștientizează pericolul social al faptei săvârșite, tentativa de omor fiind una dintre cele mai periculoase infracțiuni, peste aceasta fiind doar infracțiunea de omor. Se presupune că făptuitorul a dorit să ucidă persoana, dar a fost doar împiedicat să o facă de aspecte străine de voința sa. În cazul de față, cele două victime au supraviețuit datorită faptului că Enache s-a autoapărat, prinzând ranga cu care a fost lovit, în direcția capului, de către Nando, iar Pletosu a supraviețuit printr-un miracol, după cum își exprimă opinia medicii de specialitate. Astfel, nu este justificată așa-zisa blândețe de care beneficiază cei doi inculpați din partea instituțiilor statului. Eu sper ca domnii judecători și procurori să nu se lase impresionați de mulțumirile publice aduse acestora pe TikTok de către Dani Mocanu și vor lua măsurile legale care se impun, raportat la pericolul social al faptei, al făptuitorilor și la modul la care aceștia înțeleg să se comporte în timpul arestului la domiciliu. Vă întreb retoric: ați mai întâlnit până acum o situație similară? Pentru ei arestul la domiciliu este mult prea blând și, la cum se vede acea petrecere, mi-e greu să cred că a stat cineva să trieze invitații ca vreunul din lista de persoane cu care Dani nu are voie să ia contact să nu fi fost prezent la eveniment. Sunt convinsă că, dacă oricine din județ sau din țară ar fi fost în arest la domiciliu și pentru altceva mai puțin grav decât tentativa de omor, nu ar fi beneficiat de atât blândețe din partea oamenilor legii. Ce face Dani Mocanu în arest la domiciliu este un exemplu negativ pentru societate și înțeleg că victimele lor se tem în continuare, deoarece nu se simt protejate.”, a mai adăugat avocata Ingrid Alexandrescu.

ingrid alexandrescu - Chef cu lăutari și zeci de invitați acasă la Dani Mocanu, deși acesta este în arest la domiciliu!

Plângere la CSM pe numele judecătorilor!

Rechizitoriul întocmit de procuror în această speță de tentativă de omor a fost contestat de către părțile vătămate, deoarece acestora le-au fost comunicate variante diferite către ei, comparativ cu cele comunicate inculpaților, însă contestația a fost respinsă.

Părțile vătămate au făcut plângere la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, învestiți cu soluționarea contestației, deoarece din complet a făcut parte, ca procuror de ședință, însuși procurorul de caz al cărui rechizitoriu era contestat pentru nelegalitate. În mod evident, din punct de vedere procedural, acesta se afla în stare de incompatibilitate, situație pe care judecătorii nu au dorit să o constate conform legii. Clienții mei au făcut plângere la CSM împotriva magistraților, apreciind că ei erau cei care trebuiau să analizeze legalitatea participării la proces a procurorului care a întocmit rechizitoriul contestat, ceea ce, din punct de vedere legal, intră sub incidența dispozițiilor prevăzute de art. 99 din Legea 303/2004, privind abaterile disciplinare ale magistraților. În opinia mea, o astfel de situație, ca practică judiciară, este unică sub toate aspectele.”, a mai declarat avocatul Ingrid Alexandrescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Imagini revoltătoare! Copilă de 11 ani, bătută cu sălbăticie de două adolescente, în curtea unui liceu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dani Mocanu