Ciobanii de la “Rapsodia Pastorală”– amendați de Poliție! Două vaci l-au costat 4175 lei!

de | 30.05.2022 15:59 | Rural, Eveniment

Trei divizii de polițiști, din cadrul Biroului Protecția Animalelor, au avut treabă weekendul trecut. Târgurile săptămânele din Topoloveni și Stâlpeni au fost destinațiile alese pentru controale, dar s-a mai adăugat pe listă, că tot era sărbătoare cu lume felurită!, ,,Rapsodia pastorală” – eveniment desfășurat, ca în fiecare an, la Corbi.

Foto 4 târg animale

Pentru cei prinși că vindeau fie animale, fie alimente fără respectarea normelor prevăzute de leglisația în vigoare, s-au scos carnețele de amendă și s-au aplicat 6 sancțiuni în valoare totală de 2.400 de lei. Având în vedere cât costă kilogramul de brânză sau de pastramă, media de 400 de lei/vânzător amendat s-a încadrat, am spune noi, în filmul trazacțiilor uzuale de weekend.

Foto 1 târg animale

Proprietarii de câini agresivi și periculoși – vizitați de Poliție!

Aventurile polițiștilor în ceea ce privește animalele s-au extins și în sfera câinilor periculoși, oamenii legii din costești fiind cei care u depistat 5 noi deținători ai unor astfel de exemplare care nu respecatu leglisația care s-au ales cu câte 1000 lei amendă,

Tot în cadrul activităților, alți 3 deținători de câini din categoriile vizate, au fost instruiți și îndrumați să se adreseze Asociației Chinologice și cabinetelor de medicină veterinară, pentru a actualiza datele de înregistrare pentru câinii deținuți.- comunică reprezentanții IPJ Argeș despre cei mai norocoși dintre proprietarii “vizitați” de Poliție în weekend.

Două bovine l-au costat 4176 lei!

La Berevoiești, operațiunea pe care o vom numi generic Weekendul Zoo s-a răsfrânt asupra unui bărbat de 48 de ani venit taman din Miercurea Sibiului să fie tras pe dreapta în Argeș și pus să prezinte documentele pentru cele două… bovine pe care le căra cu o autoutilitară.

N-a prea avut ce să prezinte nici pentru animale, nici pentru autoutiliară (care avea ITP-ul expirat), așa că asta s-a dovedit a fi cea mai păguboasă plimbare din viața lui, bărbatul alegându-se cu trei amenzi care au însumat 4.175 de lei, conform prevederilor HG 984/2005 respectiv OUG 195/2002.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș | Stâlpeni | Topoloveni

Ultimele articole