Ciprian Neculăescu, prim-vicepreşedinte PSD Câmpulung: Cercetarea și dorința de dezvoltare ar trebui să fie încurajate permanent!

de | 15.02.2024 14:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Profesor și om de presă, Ciprian Neculăescu a ocupat vreme de doi ani – din februarie 2022 şi până săptămâna trecută – funcția de subprefect al județului Argeș. S-a făcut cunoscut în comunitatea argeșeană în primul rând din postura de jurnalist la posturile locale, dar și naționale, iar – în cei doi ani în care a făcut parte din echipa managerială a Instituției Prefectului – domnia sa a dovedit că are capacitatea de a învăța rapid, de a prelua cu responsabilitate și de a exercita cu seriozitate sarcini administrative și publice, de care s-a achitat cu succes. În calitate de subprefect și om politic, a rămas fidel misiunii de a-i ajuta și de a fi alături de tineri în demersurile lor, de a reprezenta interesele comunității și de a munci, cu bună credință, pentru obiectivele administrative și manageriale asumate.

Ciprian Neculăescu este muscelean, un om atașat de locul unde a crescut și unde s-a format ca profesor, dar și ca om de presă. Făcând o retrospectivă a traseului domniei sale, consideră adolescența ca fiind cea mai frumoasă perioadă, nu pentru că celelalte etape nu ar fi avut farmecul lor, ci pentru că, atunci, privea viața din postura de adult în devenire, iar tot ceea ce făcea și gândea era încărcat de emoție. Totodată, în anii adolescenței era convins că orice aspirație va deveni realitate.

Am fost destul de disciplinat și destul de conștiincios, ceea ce cred că m-a ajutat să am succes. Îmi plăcea să fiu lider și mă consideram mai matur decât tinerii din generația mea, ceea ce mă îndemna să fiu sfătos. Aspirațiile de atunci s-au conturat în mare măsură în realitatea actuală.”, povestește Ciprian Neculăescu.

Despre calitățile personale și profesionale care l-au ajutat până la acest moment al carierei să reușească într-un domeniu atât de concurențial și încărcat de provocări, Ciprian Neculăescu spune că i-ar plăcea ca acestea să fie observate și enumerate de către cei din jurul său. Se bazează însă pe abilitatea de comunicare și pe empatie, deprinderi care îi generează multe emoții pozitive. De asemenea, consideră că este important un profil personal bazat pe flexibilitate, onestitate, ambiție și perseverență.

Apreciază că activitatea de manageriat implică numeroase responsabilități, atingerea parametrilor de eficiență fiind uneori dificilă, însă nu imposibilă. Cei care sunt deschiși la nou și se adaptează destul de ușor sunt tinerii, iar cercetarea și dorința de dezvoltare ar trebui să fie încurajate permanent.

Dacă au existat cumva probleme, eu cred că au apărut uneori din cauza unei comunicări defectuoase. Și uneori a lipsei de încredere.”.

Pentru 2024, Ciprian Neculăescu și-a setat mai multe obiective pe care dorește să le realizeze. În plan politic, perioada următoare va reprezenta o adevărată provocare pentru fostul subprefect, în condiţiile în care partidul pe care îl reprezintă l-a desemnat coordonator al campaniei PSD în Câmpulung, dorind să se implice mai mult în pregătirea alegerilor într-un an extrem de important pentru municipiul de la poalele Mateiaşului şi nu numai. În plan personal, pentru Ciprian Neculăescu rămâne un obiectiv de suflet dezvoltarea abilităților personale, domnia sa planificându-și să se concentreze la fel de mult pe punctele forte și să se organizeze la fel de eficient. De asemenea, își dorește să rămână la fel de onest și obiectiv. „Omul oferă ceea ce e.”

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Adrian Frîntură, viceprimar Moșoaia: Dacă promit ceva, prefer să pierd oricât, dar să mă țin de cuvânt!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Ciprian Neculăescu

Ultimele articole