La un click distanță! Cu aplicația Cosmile Europe putem afla despre ingredientele din produsele cosmetice

de | 06.12.2023 19:10 | Național, Lifestyle

Cosmeticele joacă un rol important în viața noastră de zi cu zi, însă nu contează doar ambalajul atractiv al acestora, ci și ingredientele pe care le conțin. Ministerul Mediului din România vorbește despre aplicația Cosmile Europe care oferă posibilitatea de a accesa informațiile despre ingredientele din produsele cosmetice într-un mod simplu și accesibil.

Disponibilă în 8 limbi (olandeză, engleză, franceză, germană, maghiară, poloneză, românăși spaniolă) urmând ca, în viitor, numărul acestora să crească, aplicația oferă trei moduri de a căuta cu ușurință informații despre ingredientele cosmetice.

Lista ingredientelor din cosmetice

Astfel, utilizatorul poate scana un cod de bare pentru a obține informații despre produs și ingredientele acestuia. În mod similar, utilizatorul poate căuta informații despre ingrediente prin scanarea listei de ingrediente de pe eticheta produselor și, de asemenea, poate căuta manual informații despre un ingredient individual. ”În medie, consumatorii europeni folosesc peste șapte produse cosmetice diferite zilnic. Este firesc să doriți să aflați mai multe despre ingredientele din acele produse. Această pagină prezintă modul în care siguranța produselor cosmetice este asigurată de legislația UE, oferă o imagine de ansamblu asupra subiectelor precum alergiile și alergenii din cosmetice și vă informează despre grupurile importante de ingrediente”, mai arată cei de la Ministerul Mediului.

Foot descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Joi, 7 decembrie, în Piața Primăriei Pitești. După ”Minunea lui Moș Nicolae” urmează spectacol muzical   

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole