anchetaonline.ro

Clinica Dr. TEO – Eroziunea dentară

de | 04.11.2023 14:30 | Pitești, Lifestyle

  • Clinica de medicină dentară DR TEO – Zâmbim oricând împreună!

  dr teo sigla

  Eroziunea dentară este definită ca uzura chimică graduală a ţesuturilor dentare, sub acţiunea acizilor sau a mediului acid din cavitatea bucală. Eroziunea dentară este o afecţiune dentară care nu este provocată de placa bacteriană.

  Atunci când smalțul este expus la acizi, concentrația minerală a smalțului scade și determină slăbirea sa. În principiu, smalțul se poate remineraliza după expunerea zilnică la acid. Cu toate acestea, în cazurile în care există o concentrație excesiv de mare de acid, smalțul nu se poate remineraliza complet și va continua să fie slăbit.

  Printre principalii factori responsabili de apariția eroziunii dentare se află:

  1. Alimentația (majoritatea sucurilor carbogazoase, energizante, citrice sau băuturi care conțin citrice)
  2. Afecțiuni digestive: refluxul gastroesofagian, bulimia.
  3. Xerostomia (sectreția salivară scăzută) duce la o eficiență scăzută a sistemelor tampon în neutralizarea acizilor

  Dacă nu este tratată corespunzător, eroziunea dentară poate duce la sensibilitate dentară, colorații galben-brune și depresiuni la nivelul smalțului. Produsele de curățare necesare în cazul unei eroziuni dentare sunt reprezentate de pastă de dinți și apă de gură bogate în fluor, care ajută la refacerea stratului protector de smalț de la suprafață dinților. În cazul apariției sensibilității dentare, se poate opta pentru pasta de dinți și apa de gură special fabricate pentru această simptomatologie. În cazurile avansate de eroziune dentară, medicul stomatolog poate alege să intervină și să trateze structura afectată. Principalele opțiuni terapeutice sunt: refacerea structurii smalțului folosind compozit sau aplicarea unor fațete dentare sau coroane.

  Dr. Teo

   

   


  Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Clinica Dr. TEO: Fațetele dentare

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: clinica Dr. Teo