Clinica Forte Vita, poate asigura monitorizarea unei sarcini de la început până la naștere!

de | 24.10.2022 20:00 | Știri, Județean, Lifestyle

  • Recomandările medicului Corina Gorgoi pentru paciente de toate vârstele

 

Orice femeie, indiferent de vârstă și de statutul de mamă sau viitoare mamă, trebuie să aibă grijă de sănătatea sa, prin controale regulate, chiar și când nu există afecțiuni evidente, mai ales că multe dintre acestea nu vin și cu simptome.

Dr. Corina Gorgoi, medic specialist obstetrică ginecologie, care activează în cadrul celei mai noi clinici din Pitești – Forte Vita, ne-a explicat care sunt analizele de rutină și pașii pe care trebuie să îi urmeze orice domnișoară sau doamnă, ca să se asigure că este bine.

 

La ce interval este necesar un control de rutină pentru orice femeie?

Controlul de rutină este indicat să se realizeze anual și ori de câte ori pacienta acuză din sfera ginecologică. Controlul de rutină include examenul clinic local, examenul senologic , testul Babeș Papanicolau, examenul de secreții vaginale precum și o recoltare a testelor pentru infecții genitale: mycoplasma, ureaplasma, chlamidia.

Vaccinul împotriva HPV se poate administra în cadrul Clinicii Forte Vita

 

Testul Papa Nicolau poate fi efectuat în cadrul Clinicii Forte Vita?

Testul Babeș Papanicolau este cel mai important test în depistarea patologiei cervicale și se poate efectua și în cadrul Clinicii Forte Vita. Atât cel convențional, cât și cel în mediul lichid. La fel de important ca Babeș Papanicolau este și testarea HPV în cazul pacientelor cu rezultate anormale la testul Papanicolau. Nu trebuie uitată nici vaccinarea împotriva HPV, vaccinul Gardasil IX fiind disponibil în clinica noastră la cerere.

 

Luna octombrie este dedicată luptei împotriva cancerului de sân. Ce presupune o întâlnire cu medicul ginecolog pentru a afla că nu avem această afecțiune?

Consultul senologic ar trebui și el să fie efectuat anual și constă în investigații și palparea sânilor de către medicul ginecolog. Ori de câte ori pacienta are o acuză sau se confruntă cu suspiciunea unor formațiuni mamare, aceasta este îndrumată către ecografia mamară și/sau mamografia.

 

Ce sfaturi aveți pentru viitoarele mămici și care sunt investigațiile de care pot beneficia în Clinica Forte Vita?

Viitoarele mămici sunt sfătuite să facă o vizită la medicul ginecolog pentru consultul preconcepțional,  în care pot fi detectați factorii de risc sau anumite patologii ori infecții ce trebuie tratate înainte de o sarcină. În cazul în care sarcina apare în mod neplanificat, pacientele regăsesc în clinica noastră toate investigațiile clinice și paraclinice necesare monitorizării atente a acestei perioade, pe parcursul tuturor celor 9 luni.

În parteneriat cu laboratorul Synevo se pot recolta atât analizele uzuale, cât și cele specifice sarcinii cum ar fi complexul Torch, teste ADN fetal, dublu test etc.

Ca investigații paraclinice, pacientele însărcinate pot efectua ecografii transvaginale, ecografii biometrice fetale 3D, 4D, ecografii morfo-fetale, monitorizarea CTG, astfel că putem asigura monitorizarea unei sarcini de la început până la naștere.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ozonoterapie la clinica Forte Vita , o terapie benefică, fără efecte adverse

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Clinica Forte Vita