Clinica Motoc a fost cumpărată cu circa 1,35 milioane lei!

de | 30.05.2022 19:42 | Știri, Economic, Pitești

În capătul Căii București, în vecinătatea Liceului „Armand Călinescu”, stă abandonată, de câțiva ani, Clinica Motoc – un centru medical care a intrat în grave probleme financiare. În curând, însă, acesta va reintra în activitate, după ce sediul clinicii a fost achiziționat tot de o societate care activează în domeniul medical, Minoiu Clinic, din comuna Negrași, societate înființată în anul 2021. Prețul plătit pentru imobilul achiziționat la începutul anului este de circa 1,35 milioane lei.

Pentru că terenul pe care este edificată clinica este concesionat de la Primăria Municipiului Pitești, săptămâna trecută, consilierii locali au votat pentru modificarea celor două contracte de concesiune încheiate în 2011 și în 2012 de către SC Andreea Motoc cu administrația locală. Pentru cele două terenuri concesionate pe o perioadă de 49 de ani, în suprafață de 210 mp, respectiv 161 mp, redevența anuală este de 10.070 euro fără TVA, în total.

Clinica Mototc a fost inaugurată în ciuda protestelor vecinilor

În 2012, clinica Andreea Motoc a fost inaugurată cu mare fast, panglica fiind tăiată chiar de fostul edil Tudor Pendiuc. Deși în față autoritățile și gazdele evenimentului jubilau, în spate, locatarii din blocul 25 protestau pentru încălcarea limitelor de proprietate și acapararea spațiului verde.

inaugurare motoc - Clinica Motoc a fost cumpărată cu circa 1,35 milioane lei!

Doar 4 ani a funcționat, în parametri normali, Clinica Motoc. În 2016, aceasta a intrat în insolvență, în 2018, s-a declarat falimentul, iar bunurile au fost vândute pentru a putea achita facturile restante către cei înscriși la masa credală.

În luna ianuarie 2022 s-a derulat, din nou, licitația pentru sediul clinicii de pe Calea București, din zona 0 a municipiului Pitești, și, în sfârșit, s-a găsit un cumpărător, care a semnat contractul de achiziție în martie.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: