CNAS propune majorarea pragului maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate

de | 19.12.2022 17:23 | Știri, După subiect, Economic, Național

În contextual majorării, de la 1 ianuarie, a valorii punctului de pensie cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au pus în dezbatere publică, vineri, un proiect de HG pentru majorarea actualului prag maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, așa cum e propus în proiectul pus în dezbatere, pragul maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate va crește, de la 1 ianuarie 2023, cu 179 de lei (12,5%), valoarea acestuia urmând să ajungă de la 1.429 lei/lună, cât e în prezent, la 1.608 lei/lună, potrivit sursei citate. Modificarea este necesară pentru că, tot de la 1 ianuarie 2023, punctul de pensie se majorează la valoarea de 1.785 de lei, potrivit OUG 168/2022 – care va modifica Legea pensiilor. Mai departe, pentru a se putea aplica, proiectul trebuie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stiri de Cluj.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Controale RAR la service-urile auto. Atenție unde vă reparați mașina!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAS