anchetaonline.ro

Reguli pentru bicicliștii și posesorii de trotinete electrice! Ce spune legea

de | 28.08.2022 21:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Codul Rutier din 2022 conține anumite prevederi care îi privesc în mod direct pe bicicliști, dar și pe posesorii de trotinete electrice. Conform modificărilor făcute prin OUG 1/2022, cei se deplasează cu bicicleta sau tronitele electrice, riscă amenzi dacă nu au mijloace de iluminare și „dispozitive reflectorizant-fluorescente în stare de funcţionare pe timp de noapte”.

Mai mult, cei care traversează pe culoarea roșie a semaforului sau nu respectă semnalele de cale ferată sau indicațiile polițistului rutier, se aleg cu contravenție și se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni.

Nici dacă ai consumat alcool nu ai voie să urci pe trotineta electrică sau pe bicicletă. În caz contrar, riști o amendă între 870 și 1160 lei.

Totodată, vârsta minimă pentru conducerea unei trotinete electrice este de 14 ani, iar deplasarea trebuie să se facă numai pe pista de biciclete. În locurile în care nu există pistă de biciclete, se poate merge pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

Potrivit Codului Rutier, trotineta electrică este un ”vehicul cu două sau trei roți, echipat cu motor electric, articulat cu o bară în partea din fața folosită ca dispozitiv de directive, a cărui viteză este cuprinsă între 6 si 25 km/h”.

Foto Hot News

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: