Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești uimește a doua oară în această vară cu echipa sa de robotică 4D ROBOTICS

de | 18.08.2023 13:00 | Știri, Județean, Lifestyle, Național, Pitești

După participarea, în perioada 30 iunie-2 iulie, la puternicul concurs de robotică de la Dej “Someș Tech Challenge”, de unde a venit acasă cu trofeul competiției, echipa 4D Robotics a Colegiului Național „Alexandru Odobescu” din Pitești și-a adjudecat și locul al doilea la prima competiție internațională de robotică organizată în Europa, Bucharest Twin Cup (BTC), în perioada 11-13 august.

robot concurs Odobescu

La această primă ediție au participat 32 de echipe de robotică, formate din elevi de liceu, care au concurat în alianțe de câte 2 echipe pe parcursul a 90 de meciuri. Formatul competiției a oferit posibilitatea echipelor să etaleze cei mai puternici roboți, metode de programare deosebite și, nu în ultimul rând, standurile alianțelor.

Echipa 4D Robotics a Colegiului Național „Alexandru Odobescu” din Pitești a participat alături de echipa echipa ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați la un adevărat maraton robotist. Cele 2 echipe prietene și-au numit alianța 4Bytes și au pornit în competiție în grupa de calificare Serenity.

robot concurs Odobescu

S-au jucat 7 meciuri de calificare și 13 meciuri eliminatorii. Sâmbătă, 12 august, au avut 6 victorii la rând, iar duminică au continuat să domine competiția. După ce au terminat calificările pe locul 2, cu un scor de 6 victorii și o înfrângere, au reușit să câștige rundă după rundă și săajungă până în finală, terminând competiția pe locul al doilea.

robot concurs Odobescu

Aproape toți oponenții din rundele eliminatorii au fost echipe cu renume mondial, care au participat la competițiile din SUA.

Au pășit încrezători în marea finală, cu emoții puternice, dar și cu mulți susținători. Meciurile excelente i-au condus către o finală foarte strânsă împotriva alianței de la Iași.

robot concurs Odobescu

Alianța 4Bytes a fost recompensată cu două premii la această competiție internațională: Premiul „Finalist Alliance”, care le certifică talentul în construcția unui robot performant și îndemânarea în pilotajul pe teren.

Al doilea premiu, „Identity & Cohesion Award”, este un premiu non-tehnic ce răsplătește coeziunea celor 2 echipe care au acționat ca o entitate unitară în jurul punctelor forte individuale ale fiecărei echipe.

robot concurs Odobescu

4D Robotics este determinată să își continue ascensiunea în competițiile FTC și să promoveze în continuare principiile STEAM în Romania și peste hotare. Ei iși asigura sponsorii, care au făcut posibilă participarea la aceste evenimente, de tot respectul și le promit rezultate cel puțin la fel de bune ca până acum.  Totodată, echipa 4D Robotics și  Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești garantează autorităților locale că nu vor înceta în a promova frumoasele meleaguri argeșene.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Sistarea furnizării apei potabile pe străzile Velişoara şi Grigoreşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Colegiul Național „Alexandru Odobescu”

Ultimele articole