anchetaonline.ro

Comisia Națională a României pentru UNESCO s-a reunit la CJ Argeș

de | 16.09.2022 17:44 | Știri, Cultură, După locație, După subiect, Județean, Politic

Deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, a participat vineri, la ședința tehnică a Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, care s-a desfășurat la Consiliul Județean Argeș.

Evenimentul a fost coordonat de secretarul general Madlen Șerban și a reunit parteneri ai Comisiei Naționale a României pentru UNESCO din întreaga țară. De asemenea, au fost prezenți online și reprezentanți ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România și ai Asociației Comunelor din România.

Printre aceștia s-au numărat reprezentanți importanți ai instituțiilor de cultură din Constanța, Iași, Dolj, Gorj, Timiș, București, Ilfov, Dâmbovița, Suceava și Maramureș.

simona bucur 1 - Comisia Națională a României pentru UNESCO s-a reunit la CJ Argeș

Foto Facebook

Aceștia au putut vizita câteva dintre giuvaerele turistice ale județului, cum ar fi Mănăstirea Curtea de Argeș, expoziția meșterului Dan Gherasimescu din Valea Danului, Barajul Vidraru și Secția de Țesut-Cusut Corbeni a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, meșter popular Marilena Iosifaru. Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș a dobândit recent statutul de partener instituțional al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Se recunoaște, astfel, activitatea bogată și dedicată a Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş pentru păstrarea și promovarea meșteșugurilor, tradițiilor și obiceiurilor din județul nostru, dar și conservării și valorificării patrimoniului cultural imaterial!

Felicitări managerului Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr, pentru noul statut al instituției pe care o conduce și pentru acest eveniment!”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura Oprescu: „Suntem un popor norocos, căci vorbim, scriem, gândim și simțim româneşte”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Corbeni | PSD | Suceava