Simona Bucura Oprescu: „Suntem un popor norocos, căci vorbim, scriem, gândim și simțim româneşte”

de | 31.08.2022 10:10 | Știri, Județean, Național, Politic

Astăzi, 31 august, este Ziua Limbii Române. Cu acest prilej deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, a transmis un mesaj în mediul online în care subliniază faptul că suntem un popor norocos, deoarece vorbim, scriem, gândim și simțim româneşte. Deputatul argeșean consideră limba noastră o comoară.

 

Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet.” – Fănuș Neagu

 

Sărbătorim azi cel mai de preț dar cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu: Limba română.

 

În limba noastră ca o comoară fiecare cuvânt este o ființă ce trăiește în sine și care, prin rostire, se trezește la viață. Și poate că dacă am putea să descifrăm totalitatea de sensuri a cuvintelor din limba română am deveni părtași la întreaga cunoaștere a lumii!

 

Să ne bucurăm și să prețuim în fiecare zi rostirea de o bogăţie extraordinară de culori lirice în care ne-am născut și trăim!

 

Suntem un popor norocos, căci vorbim, scriem, gândim și simțim româneşte, în cel mai dulce grai de pe Pământ!” a transmis Simona Bucura Oprescu.

 

Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova

 

Ziua Limbii Române este sărbătorită în fiecare an la data de 31 august ca urmare a unei inițiative legislative din anul 2011, votată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013.

 

Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră“, pentru a transmite mesajul că limba română este o limba vorbită nu numai între granițele țării, ci și dincolo de frontiere”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Parlamentul României | PSD | Republica Moldova

Ultimele articole