Compania Enel din România este vândută pentru 1,8 miliarde de euro!

de | 15.12.2022 19:13 | Știri

Compania Enel, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic din țara noastră, a anunțat încă din luna noiembrie a acestui an că și-a planificat plecare din România. Grupul Enel și-a găsit deja cumpărător, iar acesta va oferi suma de 1,8 miliarde de euro, conform impact.ro.

Companiei Publice de Electricitate a Greciei (PPC) este cea care va cumpăra compania, iar vânzarea va avea loc anul viitor.

Enel plănuiește vânzări de active în valoare de 21 miliarde de euro pentru a-și reduce datoria netă și pentru a se axa pe șase piețe principale. De asemenea, compania italiană a anunțat că şi-ar putea vinde si portofoliul de gaze din Spania, și vrea să ajungă la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51 – 52 miliarde de euro, de la 69 miliarde de euro la finalul lunii septembrie.”, scrie impact.ro.

De asemenea, directorul general al grupului Enel, Francesco Starace, a precizat, în cadrul unui interviu, motivul pentru care compania renunță la afacerile de pe piața din România.

Am decis să ieșim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creștere suplimentară în viitor. Am „saturat” spațiul pentru investiții în rețele si am ajuns – mai mult sau mai puțin – într-o poziție pe segmentul de clienți și de producție care nu mai oferă multe posibilități de creștere”, informa directorul general al Enel, potrivit Libertatea.

 

Sursa Foto Wall-Street.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Au falsificat un accident rutier pentru a primi 85.000 de lei de la societatea de asigurare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole