anchetaonline.ro

Concertul deschiderii de stagiune al Filarmonicii Pitești, inclus în Festivalul Internațional George Enescu

de | 11.09.2023 13:45 | Pitești, Lifestyle

Joi, 14 septembrie, Filarmonica Pitești deschide  noua stagiune (a XVII – a) cu concertul simfonic, programat pentru ora 19.00, la Centrul Multifuncțional. Acesta este inclus ediției de anul acesta a Festivalului Internațional George Enescu.

Pe scenă, alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Constantin Grigore, va urca pianista Adela Liculescu.

Programul cuorinde:  F. Liszt – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în La major și Fantezia pe teme populare maghiare pentru pian și orchestră și L. van Beethoven – Simfonia nr. 6 în Fa Major, Op. 68.

Constantin Grigore - Concertul deschiderii de stagiune al Filarmonicii Pitești, inclus în Festivalul Internațional George Enescu

Dirijorul Constantin Grigore a urmat cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia, după absolvirea studiilor muzicale în ţară, Acesta a fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Adela Liculescu - Concertul deschiderii de stagiune al Filarmonicii Pitești, inclus în Festivalul Internațional George Enescu

Adela Liculescu a început studiul pianului la patru ani, la opt ani debutând la Filarmonica Gasteig din München.

Aceasta a câștigat premii la numeroase concursuri internaționale de prestigiu la București, Berna, Pörtschach, Detmold, Viena. Ca solistă, a cântat cu orchestre simfonice la Filarmonica Berlin, Filarmonica St. Petersburg, Teatrul Palatului Schönbrunn Viena, Alma Mahler Philharmonie Viena, Filarmonica George Enescu București și cu orchestrele de cameră din Viena și București, Camerata Regală, Dogma Chamber Orchestra Germania. Printre dirijorii cu care a concertat se numără John Axelrod, Sascha Goetzel, Stefan Vladar, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Mykola Diadiura, Tiberiu Soare, Rafael Haeger etc.

Adela Liculescu este absolventă a studiilor de pian și muzică de cameră la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena, beneficiind de o pregătire profesională suplimentară în domeniul compoziției, teoriei muzicale și dirijatului în cadrul aceleiași universități. În prezent aceasta este studentă la doctorat la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz.

Cei interesați pot achiziționa bilete de la casa de bilete a instituției sar și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului.

De precizat că elevii și studenții vor plăti pentru un bilet 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pensionarii, 25 de lei, respectiv 20 lei.

 

Foto: Filarmonica Pitesti.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MARȚI. Întreruperi de curent la Pitești și în alte 3 comune din Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești