În ce condiții de detenție va sta? Ministrul Alina Gorghiu: ”Fugarul Cătălin Cherecheș va ajunge foarte curând în România”

de | 19.03.2024 15:02 | Național, Politic

MInistrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Totodată, ministrul a precizat că va fi încarcerat conform angajamentului și conform procedurilor la penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină și observare de 21 de zile. Iar camera de detenție îi vor asigura condamnatului pat individual, instalații de încălzire, utilități igienico-sanitare cu acces permanent la apă potabilă și apă caldă.

”Vestea bună a zilei de astăzi se confirm. Este cea conform căreia fugarul Cătălin Cherecheș va ajunge foarte curând în România pentru a executa pedeapsa de 5 ani de zile pentru infracțiunii de corupție, mai exact pentru infracțiunea de luare de mită”, a precizat ministrul ALina Gorghiu în deschidere. ”Va fi astăzi adus în România pe cale terestră, excortat de colegii de la Poliția din Germania. La graniță îl vor prelua colegii din Poliția română. Nu vă pot da informații despre traseu, nu sunt publice pentru că ne dorim să-l aducem în cât mai bune condiții. Acesta își va executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis. Pentru a pune în aplicare mandatul european, Ministerul Justiției a oferit autorităților din Germania un set de garanții cu privire la condițiile din penitenciare” a completat Alina Ghorghiu în declarația de presă.

Sursă foto: Facebook Catalin Cherecheș

”Nu se va pune problema de condiții precare de detenție”

Garanțiile cu privire la condițiile de detenție au fost apreciate pozitiv de instanțele din Germania, astfel încât s-a decis predarea lui Cătălin Cherecheș, ministrul precizând: ”Va fi încarcerat conform angajamentului și conform procedurilor la penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină și observare de 21 de zile. Secția este destinată persoanlor condamnate, majore de sex masculin”.

După perioada de carantină, Cătălin Cherecheș va fi transferat într-un alt penitenciar în care va executa pedeapsa. Penitenciarul se află în proximitatea domiciliului condamnatului, a mai explicat ministrul Alina Gorghiu, completând că la Rahova: ”Va fi cazat cu maxim încă două persoane, într-o cameră cu o suprafață de aproximativ 19 mp, suprafață care include și mobilierul aferent și patul, fără să cuprindă spațiul destinat grupului sanitar”. Totodată, ministrul a mai precizat că, referitor la condițiile din penitencioarul Rahova: ”nu se va pune problema de condiții precare de detenție, cum de altfel încercăm pentru fiecare deținut din România. Camerele de detenție îi vor asigura condamnatului pat individual, așa cum se întâmplă pentru fiecare deținut, sunt dotate aceste camera cu mobilier, instalații de încălzire, utilități igienico-sanitare cu acces permanent la apă potabilă și apă caldă. Va beneficia de asemenea, ca orice alt deținut, de întreaga infrastructură penitenciară, pornind cu alimentație diversificată, acces la un punct commercial din incinta unității, acces la publicații și asistență medicală”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu și Facebook Catalin Cherecheș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul Radu Perianu și proiectul lui pentru Argeș se bucură de sprijinul liderilor liberali de la centru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole