Conducerea CJ Argeș, la Slujba de Sfințire a Așezării Pietrei de Temelie a Bisericii Schitului închinat Sfântului Neagoe Basarab

de | 02.05.2023 09:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Luni, 1 mai 2023, la Vlădești s-a ținut Slujba de Sfințire a Așezării Pietrei de Temelie a Bisericii Schitului închinat Sfântului Neagoe Basarab, Schit ce are hramurile secundare Sfânta Cuvioasă Teofana Basarab, Sfântul Ierarh Nifon- Patriarhul Constantinopolului și Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

cj Argeș la Vlădești

La slujbă au participat foarte mulți argeșeni, printer ei numărându-se și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, Administratorul Public al Județului – Cristian Puiu și managerul Muzeului Județean Argeș – Cornel Popescu.

Trebuie precizat faptul că acest Schit va deveni prima Mănăstire din România cu rânduială athonită.

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului este cel care a oficiat slujba împreună cu un sobor de preoți, diaconi și monahi de la Sfântul Munte Athos.

cj Argeș la Vlădești

La Slujba Așezării Pietrei de Temelie a participat totodată un număr mare de credincioși, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.

Tot ieri, 1 mai a fost numit și întâiul egumen al Schitului, Precuviosul Părinte Ieromonah Cosma Giosanu, sprijint de Precuviosul Părinte Ieromonah Ștefan Nuțescu și Părintele Ieromonah David Gălbează, de la Chilia Buna-Vestire- Schitul Lacu din Sfâtul Munte Athos.

cj Argeș la Vlădești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu sunt deputați aleși în Adunarea Eparhială. De asemenea, președintele Ion Mînzînă este și reprezentantul Argeșului în Marea Adunare Națională, împreună cu academicianul Gheorghe Păun și părintele Ciprian Vuțan”, transmit reprezentanții CJ Argeș.

Mare bucurie la Vlădești, Argeș

Cu vrerea Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, s-a pus piatra de temelie a Schitului cu Hramul „Sfântul Neagoe Basarab” de către Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Anul Mântuirii 2023, luna mai, ziua 1.

Egumen: Ieromonah Cosma Giosanu

Povățuitor duhovnicesc: Ieromonah Ștefan Nuțescu

Coordonator lucrări: Ieromonah David Gălbează și părinții de la Chilia Buna- Vestire – Schitul Lacu de la    Sfântul Munte Athos!” este mesajul transmis de Ion Mînzînă pe pagina sa de Facebook.

 

Foto: CJ Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș