Noi consilieri la Pitești și la Consiliul Județean

de | 20.02.2023 11:59 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Județean

  • Un nou profesor intră în CL Pitești din partea USR!

În ședința consiliului municipal din 31 ianuarie, Florin Plecanciuc (USR) și-a anunțat demisia, un gest surprinzător pentru colegii din sală, inclusiv pentru cei din partidul său. Profesor de educație fizică, cu un trecut sportiv în spate, Florin Plecanciuc a adus ca argument problemele medicale, dar și faptul că urmează să își mărească familia, ceea ce l-a făcut să își reevalueze prioritățile. În locul domniei-sale vine în Consiliul Local Pitești un alt cadru didactic, respectiv Manuela Dovleac. Profesor de limba și literatura română la Școala „Mihai Eminescuˮ din Pitești, domnia-sa are o carieră de peste două decenii în învățământ.

În toamna anului 2020, când a candidat pentru Consiliul Local Pitești, Manuela Dovleac era descrisă astfel de către Ionuț Moșteanu, colegul său de partid: „Cu Manuela în Consiliul Local, piteștenii vor câștiga un om care se va preocupa constant de rezolvarea problemei lipsei spațiilor de învățământ din orașul nostru, numărul mic de școli și grădinițe.

În calitate de coordonator de proiecte şi programe educative, activitate desfăşurată timp de doi ani, a avut ocazia să se implice direct în realizarea de parteneriate între şcoală – instituţiile statului şi părinţi. Astfel a cunoscut infrastructura educaţională a municipiului Piteşti atât din perspectiva cadrului didactic direct implicat, cât şi din cea a părintelui care a fost în căutarea unei grădiniţe pentru copilul său şi, ulterior, a unei şcoli care să nu fie supraaglomerată.”

Fostul șef de la Direcția Silvică revine în Consiliul Județean

Săptămâna trecută, Valerian Jinga a fost numit președinte al Comisiei K2 – Comisia pentru administrarea patrimoniului, investiții, mediu, agricultură și servicii publice. Mandatul acestuia a fost validat de Tribunalul Argeș abia pe data de 11 ianuarie 2023. Fostul șef al Direcției Silvice Argeș preia locul lăsat liber de către colegul său Marius Postelnicescu, răpus în toamna trecută de o boală incurabilă. Valerian Jinga a fost consilier județean timp de 12 ani, în perioada 2008 – 2020, acumulând deci trei mandate. Culmea ironiei, una destul de amară, este că și postul de consilier local la Mioarele (deținut până acum) l-a preluat în ianuarie 2021, după ce un alt ales public liberal a decedat, în urma infecției cu virusul COVID-19.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: