Construcția Kaufland Prundu a primit votul consilierilor locali!

de | 20.02.2023 12:52 | Știri, Din ediția tipărită, Economic, Pitești

Fosta autobază Prundu, care se afla în proprietatea ASTRA SA, a fost complet demolată, fiind curățat terenul de construcții și alte deșeuri, pentru a face loc viitorului supermarket. Proiectul a primit votul consilierilor locali, după ce a trecut de Comisia tehnică de amenajare a urbanismului, fiind aprobat planul urbanistic zonal pentru centrul comercial. Kaufland a bătut palma cu proprietarii încă din noiembrie 2020, iar în iulie 2021 s-a obținut certificatul de urbanism.

Locatarii din imediata vecinătate a fostei autobaze nu au fost prea încântați de noua investiție privată, acuzând o intensificare a traficului rutier și a gălăgiei ce se va instala în zonă. Cu toate acestea, proiectul a mers mai departe. Pentru blocurile din proximitate (respectiv B10, B11 și B12), investitorul va realiza o parcare cu 47 de locuri, pe latura dinspre aleea Petru Poni. Conform proiectului, pe această arteră se va face accesul autoturismelor, iar pietonii vor veni dinspre str. Horia, Cloșca și Crișan.

Conform proiectului, întregul complex, cu tot cu amenajările exterioare, ocupă o suprafață de 20.369 mp. Minimum 5% din aceasta va fi acoperită cu spații verzi. Parcarea pentru clienți va avea 231 de locuri, iar aici va fi amplasată și o stație de încărcare pentru autovehiculele electrice. Pentru copiii din zonă se va amenaja și un loc de joacă generos, pe o suprafață de 682 metri pătați.

La nivel național, Kaufland are o rețea de 1.500 de magazine, două dintre acestea fiind în Pitești (în cartierele Nord și în Craiovei) și câte unul la Câmpulung și la Curtea de Argeș.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: