Se construiește o mănăstire în județul Argeș!

de | 28.01.2023 19:43 | Lifestyle, Județean

O nouă mănăstire urmează să se construiască în Vlădești, județul Argeș. Potrivit basilica.ro, Părinți athoniți români și credincioși care frecventează comunitățile românești din Sf. Munte Athos au inițiat construirea  mănăstirii cu rânduială athonită pusă sub ocrotirea Sf. Domnitor Neagoe Basarab.

Astfel, Sfântul Neagoe Vodă Basarab a fost ales ca ocrotitor pentru această mănăstire deoarece a marcat istoria, cultura și viața Bisericii Române. Sfântul Neagoe Vodă Basarab a făcut donații și ctitorii numeroase

Arhiepiscopului Calinic al Argeșului și Muscelului a primit acest proiect cu multă bucurie și entuziasm.

Acum suntem la stadiul când se fac toate demersurile legiuite la autoritățile abilitate pentru a primi autorizațiile necesare ridicării sfântului locaș. În paralel, consultăm mai mulți arhitecți în vederea întocmirii proiectului așezământului monahal”, precizează Părintele Stareț Cosma Giosanu.

Sursa Foto basilica.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! Crengi de brad căzute pe cablurile electrice!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole