Containerele îngropate din cartierul Trivale pot fi utilizate

de | 07.06.2023 12:49 | Știri, Administrație, Pitești

Administrația locală din Pitești a venit cu un anunț important pentru locuitorii din cartierul Trivale (de la blocuri): de acum aceștia pot folosi pentru depozitarea deșeurilor noile containere îngropate. Toate cele 23 de platforme sunt dotate cu containere îngropate pentru colectarea deșeurilor pe cinci fracții (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil, menajer). Municipalitatea reamintește cetățenilor să nu blocheze punctele de colectare prin parcarea sau staționarea mașinilor în fața acestora.

Sursă foto: Primaria Municipiului Pitesti

Deșeurile reciclabile din material de tip plastic/metal se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare GALBENĂ. Exemple: recipiente din plastic (PET-uri), pungi din plastic, folie de plastic folosită ca ambalaj (de exemplu, de la baxurile de apă), doze și ambalaje din aluminiu, cutii de conserve, dopuri din plastic, capace din metal de la borcane etc. Deșeurile reciclabile de tip hârtie/carton se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare ALBASTRĂ. Exemple: pungi din hârtie, hârtie de împachetat/ambalat, ambalaje din hârtie/carton de la alimente, cutii din carton de la încălțăminte, cutii de la detergenți/cosmetice, cofraje pentru ouă, hârtie printată, etc. Deșeurile reciclabile din material de tip sticlă se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare VERDE. Exemple: ambalaje din sticlă de la băuturi răcoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc. Deșeurile biodegradabile se colectează în containerul inscriptionat corespunzător, de culoare MARO. Exemple: resturi de fructe și de legume proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea/resturi de ceai, păr și blană, coji de ou, etc. Deșeurile reziduale(menajere) se colectează în containerul inscripționat corespunzător, de culoare NEAGRĂ. Exemple: resturi de carne şi peşte, gătite sau proaspete; resturi de produse lactate; ouă întregi; excremente ale animalelor de companie; scutece/tampoane; conţinutul sacului de la aspirator; mucuri de ţigări; veselă din porţelan etc. Pentru orice informații suplimentare sau sesizări, adresați-vă operatorului la următoarele contacte: dispecerat: 0248/636535, tel: 0248/636886, fax: 0248/215308, e-mail: salubritate@gmail.com.

Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sportul și Tineretul. SNST susține protestele din Educație!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole