anchetaonline.ro

Conținutul generat de inteligența artificială, identificat clar

de | 05.06.2023 19:12 | Știri, Lifestyle, Național

Pentru a lupta contra riscurilor dezinformării, Comisia Europeană (CE) vrea ca platformele online să identifice în mod clar conţinutul – imagini, sunete, texte – generat de inteligenţa artificială (AI), a anunţat luni vicepreşedinta executivului UE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, potrivit AFP, arată cei de la Agerpres.

De altfel, potrivit sursei citate, reprezentanta CE a adresat această solicitare semnatarilor codului de bune practici al UE contra dezinformării, cu care s-a întâlnit luni la Bruxelles. Acest cod, ce nu are caracter constrângător juridic, reuneşte pe bază voluntară aproximativ 40 de organizaţii, printre care platforme majore precum Facebook, Google, YouTube şi TikTok, etc. (Twitter a părăsit recent acest grup). Totodată, cele mai mari platforme, reunind peste 45 de milioane de utilizatori activi în UE, vor fi supuse, începând cu 25 august, unor obligaţii în cadrul legislaţiei privind serviciile digitale (DSA). Această reglementare prevede ”recurgerea la un marcaj vizibil” pentru a garanta că ”un conţinut audio sau video generat sau manipulat este recognoscibil”. CE vrea punerea în aplicare a acestei etichete ”imediat” în cadrul codului de bune practici contra dezinformării. Uniunea Europeană negociează o legislaţie specifică privind inteligenţa artificială, ce prevede obligaţii de transparenţă pentru generatorii de conţinuturi editoriale de tip ChatGPT.

Foto descriptiv. Sursă foto: pixabay.com.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Din această vară. Număr limitat de turiști pe plajele din Sicilia și Sardinia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană