Contrabandă cu țigări:Zeci de percheziții în Argeș și în țară! Prejudiciu de aproape 13 milioane de euro

de | 26.03.2024 08:05 | Eveniment, Județean

Zeci de percheziții au loc în această dimineață  pentru destructurarea unor grupări infracționale care s-ar ocupa cu traficul de țigări, de materiale pirotehnice și spălare de bani.

Cele 79 de descinderi au loc pe raza județelor Arad, Suceava, Dolj, Călărași, Sibiu, Iași, Teleorman, Mehedinți, Timiș, Braşov, Covasna, Argeş, Ilfov,  Constanţa și a municipiului București.

Conform procurorilor DIICOT, grupările au ramificații transfrontaliere în Cehia, Bulgaria și Ucraina iar prejudiciul din acest dosar este estimat la 12.740.000 euro.

Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022 – 2024, membrii celor două grupuri infracționale au  procurat bunurile accizabile din afara României, le-au introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari din cadrul autorităților publice), transportat și depozitat , în scopul valorificării pe piața neagră.”, transmit procurorii DIICOT

Cincizeci de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara, din care patru sunt funcționari publici cu statut special.

Pe parcursul administrării probatoriului au fost indisponibilizate cantităţile de 38.019.640 ţigarete (din care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acțiuni de prindere în flagrant), 64 tone tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia.

Foto descriptiv gds.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un copil de 3 ani a fost lovit de mașină, după ce a profitat de neatenția părinților!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole