Control rapid pentru călătorii cu pașapoarte biometrice la aeroportul Henri Coandă

de | 27.05.2023 17:55 | Știri, Eveniment, Național

O parte dintre călători va scăpa de cozile infernale  ale aeroportului Henri Coandă, începând 26 mai, deoarece fost dat în funcțiune un culoar rapid de control automat.

Anunțul a fost făcut de Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Astfel, persoanele care au peste 18 ani și care dețin un pașaport biometric nu trebuie să mai aștepte la cozi. Ei vor avea parte de un control rapid.

Culoarul rapid de control automat este un proiect-pilot al aeroportului și va funcționa în perioadele de vârf, atunci când vor fi foarte mulți călători.

Începând cu data de 26 mai, în aerogara Plecări internaţionale a aeroportului Henri Coandă, s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii posesori de paşapoarte biometrice. Acest proiect-pilot va funcționa, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, și va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de pașapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porțile de control automat de frontieră (ABC – Automatic Border Control)”, precizează CNAB, într-un comunicat

Potrivit reprezentanților instituției, în ultima vreme, au fost înregistrate valori record ale traficului aerian.

Culoarul  este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri

sursă foto economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Conductă de țiței fisurată, în Băbana!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole