Copii bruscați și lăsați în câmp de șoferul microbuzului școlar!

de | 16.01.2024 20:57 | Județean, Eveniment, Rural

Imaginile cu șoferul de microbuz din Stoenești ce trage cu forța un elev de 13 ani de pe scaun și îl dă jos din microbuz a stârnit o serie de reacții dure pe internet. În filmulețul publicat pe reţelele de socializare se vede cum, în microbuzul plin cu elevi, un bărbat apucă de geacă un copil aflat pe un scaun şi îl trage afară spre stupoarea celorlalți minori prezenți, unii alegând să coboare din mijlocul de transport. ”Lasă-l, bre, că-l omori!”, se aude pe filmare în timp ce șoferul îl trăgea pe copil afară din microbuz spunându-i: ”Nu vrei aşa! La mă-ta vrei aşa!”. Deși șoferul a prezentat o altă versiune despre ce s-a întâmplat şi-a dat demisia. Incidentul a ajuns în atenția autorităților, atât al polițiștilor, cât și al conducerii administrației locale din comună.

video output 1B6DD902 6EB3 48E8 8006 1504766B18A5 - Copii bruscați și lăsați în câmp de șoferul microbuzului școlar!

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, incidentul a avut loc pe 12 ianuarie, fiind adus la cunoştinţa poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr. Potrivit comunicării IPJ Argeș, din verificările efectuate de polițiști ”s-a stabilit faptul că, mai mulți minori, membri ai aceleiași familii, ar fi produs deranj și ar fi murdărit, în repetate rânduri, microbuzul școlar, și ar fi adresat injurii șoferului, iar la data de 12 ianuarie, pe fondul acestor aspecte, conducătorul microbuzului școlar l-ar fi dat jos pe unul dintre aceștia, un băiat de 13 ani, fără a-l lovi. Drept urmare, părinții minorilor au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform art. 33 din Legea 61/1991, pentru neluarea de către părinți sau de către persoanele cărora li s-a încredințat spre creștere și educare un minor în vârstă  de până la 16 ani a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj”. Totodată, IPJ Argeș explica ieri că nu exista ”nicio sesizare/plângere privind săvârșirea unor acte de violență în cauză, însă polițiștii continuă verificările”.

video output C481421E 08CC 46A9 BC95 3264B772EF43 - Copii bruscați și lăsați în câmp de șoferul microbuzului școlar!

”Trebuia să procedeze altfel”

Scenele filmate au avut loc în comuna Stoeneşti din Argeş. Din imaginile apărute și informațiile ulterioare șoferul microbuzului şcolar trage cu forța elevul de 13 ani pentru a-l da jos din mijlocul de transport și îi aduce unele jigniri. Din câte se pare și sora băiatului, cu un an mai mică, prezentă și ea în microbuz, a rămas cu vânătăi. În timp ce elevul era forțat să coboare din microbuz ceilalți copii ce au asistat la aceste scene au protestat verbal, unii alegând să coboare din microbuz: “Dă-te, cobor! Dă-mi ghiozdanul. Dă-l şi pe al meu!”. Cei din familia copiilor îl consideră vinovat pe șofer că s-a pierdut cu firea și că i-a lăsat pe copii la circa şase kilometri departe de casă, în frig: ”Un om de doi metri trebuia să judece mai mult decât un copil”.

Când s-au văzut pe jos, departe de casă, se pare că minorii au sunat la școală și au povestit ce s-a întâmplat, iar un echipaj al poliției din comună a venit și i-a dus acasă. Băiatul de 13 ani, ce a fost implicat în acest incident, provine dintr-o familie numeroasă, având 19 fraţi şi surori (10 fete și 10 băieți). Cel mai mare copil al familiei are 26 de ani, iar cel mai mic 3 ani.

anunt angajare primar sofer - Copii bruscați și lăsați în câmp de șoferul microbuzului școlar!

De cealaltă parte, șoferul, care este și nepotul primarului din localitate, și-a dat demisia și a explicat că ”ei s-au bătut, eu am intervenit să-i despart. Am tras de agresor jos”. Primarul de la Stoenești, Marin Ion, a explicat că a discutat cu șoferul, care ar fi trebuit să procedeze altfel, în situația aceea: Şoferul i-a rugat să fie cuminţi, nu s-au potolit, nu a fost o bătaie. Trebuia să procedeze altfel, trebuia să oprească mașina, să mă anunţe pe mine sau pe directorul şcolii. Cred că era mult mai bine. (…) Şi-a dat demisia. Încerc să găsesc altă soluție astfel încât să pot angaja și să nu sufere copiii. (…)”. În consecință administrația locală a scos postul de conducător auto microbuz școlar a fost scos la concurs. Găsiți aici declarația integrală a primarului Marin Ion.

Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș: Un șofer de autobuz școlar l-a dat jos pe unul dintre elevii pe care îi transporta! Copilul ar fi făcut deranj și l-ar fi jignit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: