Cornel Popescu – manager Muzeul Județean: Îmi place  să contribui la schimbarea mentalității  oamenilor,  îmi place să evoluez și să mă înconjor de oameni valoroși!

de | 15.02.2024 18:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Profesor doctor în istorie, cadru didactic universitar, manager. La 39 ani, Cornel Popescu,  directorul Muzeului Județean Argeș, reprezintă unul dintre cele mai elocvente exemple cu privire la seriozitatea, pregătirea solidă și abilitățile generației pe care o reprezintă. Și-a construit o carieră respectată, într-un domeniu greu și încărcat de provocări profesionale și a materializat-o în numeroase proiecte științifice și didactice de succes, dar și într-un rol de management public asumat la o vârstă fragedă, cu seriozitate și responsabilitate. A reușit în ambele planuri și astăzi valorile profesionale ale domniei-sale își găsesc reculul într-unele dintre cele mai mari proiecte care au impactat cultura argeșeană în ultimii 30 de ani.

Consideră că l-au ajutat enorm câteva valori fundamentale atunci când vorbești despre reușită și performanțe.

Sunt un om echilibrat, cu multă înțelegere față de ceilalți, sunt un om entuziast și implicat pentru a face lucruri bune pentru cei din jur, îmi place să contribui la schimbarea mentalității oamenilor, îmi place să evoluez și să mă înconjor de oameni valoroși, onești și sinceri. Consider că o bună comunicare cu cei cu care interacţionez atât în cadrul Muzeului Judeţean, cât şi al Facultăţii de Istorie constituie atuul principal de a activa cu succes., explică domnia-sa.

Aceeași mentalitate bazată pe echilibru definește și modul în care tânărul manager argeșean vede gestionarea provocărilor ce apar, inerent, în viața profesională a fiecăruia:

În cariera unui manager, provocările sunt multiple și apar frecvent. Consider că modul în care facem față unei provocări ne poate caracteriza întru totul. Fiecare zi este o provocare!  Dar, în fiecare zi, învățăm unii de la alții.”

Apreciază că a reușit să păstreze o conexiune strânsă între pasiunea domniei-sale pentru istorie și rolul managerial pe care îl are astăzi, bucurându-se în același timp și de o copilărie marcată de libertatea de a explora propriile aspirații: „Copilăria celor din generația mea a fost mai mult despre joacă, nu aveam în minte un job ideal și, din fericire, am fost încurajat de părinți să fac ceea ce îmi place. Au avut încredere în alegerile mele. Având în vedere că în prezent sunt managerul unei instituţii de cultură, pot afirma că am reuşit să activez într-un domeniu strâns legat de aspiraţiile şi pasiunile mele din adolescenţă. Mă refer la pasiunea mea faţă de istorie şi tot ceea ce este românesc. Evident că mi-am păstrat şi meseria de dascăl, în acest sens am hotărât să rămân şi profesor în cadrul Facultăţii de Istorie.”, povestește managerul Cornel Popescu.

Privește cu optimism către acest nou an în care – pe lângă un program de manifestări pe care îl descrie ca fiind „bogat şi ofertant”- își propune continuarea proiectelor mari având ca obiectiv restaurarea Muzeului Județean, conservarea și consolidarea Cetății Poienari și restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”. Se adaugă, la acest plan, organizarea unor expoziții permanente moderne, adaptate exigențelor publicului din țară și străinătate, precum și celelalte obiective specifice care țin de promovarea turismului, de atragerea turiștilor prin servicii de calitate oferite, continuarea rolului pedagogic al muzeului prin promovarea unor programe educaționale, precum și formarea profesională a unei (și mai) noi generații de specialiști în domeniul restaurării, al cercetării istorice și arheologice.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Gabriela Dicu, notar public „Atunci când am intrat prima dată într-un birou notarial, am simțit efectiv că de acolo aparțin!“

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cornel Popescu | Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole